Gabriel Oprea, la ÎCCJ, despre cazul Gigină: Din păcate, la datorie, se mai întâmplă şi tragedii

Gabriel Oprea a ajuns, marţi, la sediul instanţei supreme, unde a fost citat pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu utilizarea fondurilor DIPI, acesta precizând că este nevinovat şi că " la datorie, se mai întâmplă şi tragedii'

1304 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea, la ÎCCJ, despre cazul Gigină: Din păcate, la datorie, se mai întâmplă şi tragedii

Gabriel Oprea, la ÎCCJ, despre cazul Gigină: Din păcate, la datorie, se mai întâmplă şi tragedii

"Sunt proceduri parlamentare, nu le-am făcut eu. Le-am cerut colegilor să mă apere pentru că chiar sunt nevinovat. Din păcate, la datorie, se mai întâmplă şi tragedii", a declarat Gabriel Oprea la sediul instanţei supreme.

Fostul ministru al Afacerilor Interne a ajuns, marţi după amiază, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a participa la un nou termen din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu utilizarea fondurilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Precizările au venit în contextul în care Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină.

"Îmi ştiţi foarte bine punctul de vedere, întotdeauna am considerat că nu în Parlament trebuie să se decidă dacă un om este sau nu este vinovat. Acesta este apanajul exclusiv al instanţelor de judecată şi, ca atare, eu întotdeauna, şi înainte ca PNL să fi luat decizia oficial, eu am votat în favoarea solicitărilor formulate de justiţie", a declarat Ludovic Orban, referitor la decizia Senatului.

Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici