Gabriel Popoviciu nu poate părăsi ţara

Gabriel Popoviciu nu poate să părăsească ţara, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis contestaţia procurorilor la decizia instanţei inferioare de ridicare a interdicţiei în dosarul în care omul de afaceri este cercetat pentru corupţie.

41 afișări
Imaginea articolului Gabriel Popoviciu nu poate părăsi ţara

Gabriel Popoviciu nu poate părăsi ţara (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Hotărârea instanţei supreme este definitivă şi irevocabilă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 1 iunie, că Gabriel Puiu Popoviciu poate părăsi ţara. Decizia a fost contestată de procurori la instanţa supremă.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat o măsură similară, joi, în cazul fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, şi al ofiţerul DGA, Petru Pitcovici. Şi această hotărâre poate fi atacată cu recurs.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis, în 20 mai, prelungirea măsurii preventive în cazul omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, din data de 22 mai până la 21 iunie.

În 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.

Proiectul Băneasa a fost început în anul 2000, când Ioan Alecu a devenit rectorul USAMVB, iar terenul pe care se afla fosta fermă Băneasa i-a fost retrocedat universităţii prin Legea 1/2000.

Acest dosar se afla în lucru la DNA, iar fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Cornel Şerban, prin intermediul ofiţerului DGA Petru Picovici, ar fi încercat să intervină pentru soluţionarea cazului.

La sfârşitul lunii martie, procurorii anticorupţie i-au reţinut pe fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, ofiţerul DGA Petru Pitcovici, pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi pe fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu. Ulterior, procurorii anticorupţie nu au mai formulat cerere de arestare preventivă pentru Ioan Alecu, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici