Galaţi. Au început lucrările la un parc de aventură spectaculos. Acesta va costa 4 milioane de euro

  • Un parc se aventură se construieşte în oraşul Galaţi cu fonduri europene.
  • Lucrările comandate de Primărie se desfăşoară pe terenul fostei uzine de apă care a fost închisă în 2011, după 139 de ani de activitate.
640 afișări
Imaginea articolului Galaţi. Au început lucrările la un parc de aventură spectaculos. Acesta va costa 4 milioane de euro

Sursa foto: Mediafaxfoto

Terenul pe care se construieşte parcul de aventură este în apropierea falezei Dunării. Primăria municipiului Galaţi anunţă că în prezent se derulează lucrări pentru pregătirea terenului şi se demolează clădirile dezafectate.

„Este un proiect european de regenerare urbană. Va costa aproximativ 4 milioane de euro. Va fi un punct de atracţie, vă garantez, va fi un loc foarte căutat de gălăţeni, probabil şi de cei din regiune. Acum se pregăteşte terenul, la final va fi ceva spectaculos”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

Parcul de aventură se construieşte pe locul fostei uzine de apă a oraşului şi va avea numeroase dotări.

„La fosta Uzina de apă nr. 1 se vor face o serie de amenajări între care: pumptrack pentru sporturi cu role, traseu downhill pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciţii fizice, tobogan, un amfiteatru etc. Parcul va avea spaţii verzi, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi”, a anunţat miercuri Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit datelor furnizate de autorităţi, fosta Uzină de Apă a oraşului Galaţi are o suprafaţa totală este de peste 47.000 mp. În 2019, Consiliul Local a hotărât dezmembrarea acesteia în trei loturi. Terenul folosit pentru proiectul „Aventura Parc” are 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici