GALERIE FOTO Emil Boc, la volanul unei Dacii 1300 cu turişti din Polonia: Benzineşte, scânteieşte dar nu porneşte

Primarul Emil Boc a urcat,miercuri, la volanul unei Dacii 1300 care a ajuns la Cluj-Napoca din Polonia în cadrul unei caravane care a refăcut itinerariul parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii `70–`80,edilul spunându-i proprietarului ”Benzineşte, scânteieşte dar nu porneşte”

5068 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Emil Boc, la volanul unei Dacii 1300 cu turişti din Polonia: Benzineşte, scânteieşte dar nu porneşte

Emil Boc, la volanul unei Dacii 1300 cu turişti din Polonia: Benzineşte, scânteieşte dar nu porneşte

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Emil Boc a întâmpinat, miercuri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca o caravană ”GO România!” formată din 15 maşini Dacia 1300, 1310, Oltcit şi Polski Fiat, care a refăcut, simbolic, itinerariul parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii 1970 – 1980.

Primarul s-a urcat la volanul unei Dacii 1300 care îi aparţine preşedintelui Asociaţiei „Drum Bun” din Cracovia, Michal Sowa, şi a încercat să o pornească dar nu a reuşit.

„Benzineşte, scânteieşte dar nu porneşte. Mă leagă multe amintiri de maşina Dacia, cu o astfel de maşină veneam, la ocazie, în timpul liceului de la Huedin la Cluj-Napoca, cu o maşină Dacia am făcut şcoala de şoferi, mă simt la volanul acestei Dacii ca în tinereţe. Dacia este maşină adevărată, cine şi-a luat carnetul pe o Dacie va fi şofer trainic. Doar aşa poţi cunoaşte viaţa reală de a conduce o maşină, când pui mâna pe Dacie simţi o maşină cu adevărat, atunci eşti şofer în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Boc.

Acesta a apreciat iniţiativa refacerii traseului din Polonia în România, menţionând că, prin caravana de maşini Dacia, Oltcit şi Polski Fiat, se transmite un mesaj noii generaţii, şi anume faptul că, în lagărul comunist, aceste maşini însemnau „legătura cu lumea”.

Preşedintele Asociaţiei „Drum Bun” din Cracovia, Michal Sowa, a declarat, la rândul său, că iniţiativa organizării caravanei „GO România” aparţine ambasadorului român la Varşovia, Ovidiu Dranga.

„Am venit 40 de turişti din Polonia, din Cracovia şi Varşovia, cu 15 maşini de tip Dacia 1300 şi 1310, Oltcit şi Polski Fiat, şi mergem pe litoralul românesc, refăcând traseul care era făcut înainte de 1989 de polonezi. Eu am venit cu Dacia 1300 pe care a încercat să o pornească primarul Boc, dar nu a reuşit, cred că din cauză că s-a încins de la căldură. Este o maşină bună, din anul 1983, consumă 7 litri la suta de kilometri, faţă de Polski Fiat, care consumă 10 litri. Sunt foarte mulţumit de ea”, a spus Sowa.

Acesta a precizat că a venit, în anii 1970 – 1980, de mai multe ori cu părinţii săi pe litoralul românesc în vacanţă, acea perioadă fiind cea mai fericită din copilăria sa.

 

 

„Prin astfel de acţiuni noi încercăm să convingem cât mai mulţi turişti polonezi să viziteze România. Sunt stereotipuri rele despre România şi vrem să schimbăm aceste percepţii”, a subliniat Michal Sowa.

Caravana „GO România” are loc în perioada 26 iunie – 9 iulie şi va străbate traseul din Polonia în România pe ruta Cracovia – Satu-Mare – Negreşti Oaş – Cluj-Napoca – Hunedoara – Târgu Jiu – Craiova – Piteşti – Bucureşti – Constanţa şi retur, prin Curtea de Argeş – Sibiu – Oradea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici