GALERIE FOTO Tarife de la 60 la 450 de lei pe litoralul românesc, pentru minivacanţa de 1 Mai

Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi anul acesta să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoral, preţurile pentru o noapte de cazare plecând de la aproximativ 15 euro într-o vilă din Eforie, Costineşti sau Vama Veche. La un hotel de cinci stele, turiştii ajung să plătească peste 450 de lei.

557 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Tarife de la 60 la 450 de lei pe litoralul românesc, pentru minivacanţa de 1 Mai

GALERIE FOTO Ce tarife îi aşteaptă pe turiştii care aleg litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai

Hotelierii spun că pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar vineri totul va fi gata pentru a primi oaspeţi care petrec minivacanţa de 1 mai pe litoralul românesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din punctul nostru de vedere, al hotelierilor, suntem pe ultima sută de metri. La Mamaia se lucrează frenetic, atât în interiorul hotelurilor cât şi în exterior. Tot timpul trebuie făcut câte ceva ca să iasă bine. Autorităţile locale sunt şi ele prezente în toată staţiunea. Deci, una peste alta, încercăm să facem totul ca să fie bine, să punem lucrurile cap la cap în aşa fel încât, vineri, primii turişti care sosesc în staţiunea Mamaia să aibă o imagine plăcută, iar Mamaia să fie la standardul cu care i-am obişnuit până acum”, a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

Pe litoralul românesc cele mai ieftine oferte pentru 1 Mai pornesc de la aproximativ 90 de lei pe noapte pentru o persoană, fără mic dejun, la un hotel de două stele din staţiunile Eforie şi Venus. La hotelurile de trei stele, preţurile încep de la 100 - 150 lei de persoană pe noapte în Eforie, Neptun, ori în Mamaia, preţuri ce pot include mic dejun sau chiar demi-pensiune.

La hotelurile de patru stele, costurile pentru o noapte de cazare pentru o persoană pleacă de la 190 - 200 de lei, iar la cele de cinci stele, de la 250 de lei.

Cele mai multe unităţi de patru şi cinci stele sunt în staţiunea Mamaia şi au incluse în preţ şi pachete mai complexe, în care, pe lângă cazare, mic dejun ori demi-pensiune, sunt oferite servicii suplimentare - barbeque, spa, fitness sau piscină interioară.

„Tarifele sunt convenabile. Vă dau ca exemplu un hotel de trei stele, în staţiunea Mamaia, cu mic dejun, unde preţul pleacă de pe la 150 de lei, iar la hotelurile mai dotate poate să ajungă undeva la 450 de lei. Cam astea sunt tarifele pentru o cameră, cu facilităţile aferente, în funcţie de dotările hoteliere şi de gradul de clasificarea a hotelului respectiv”, a mai spus Bucovală.

Pentru că ziua de 1 Mai cade luni, hotelierii de pe Litoral au pregătit pachete pentru două, trei sau patru nopţi de cazare. Deşi preţurile acestora pot ajunge şi chiar depăşi, în Mamaia, 3.000 de lei pe cameră, hotelierii spun că aproape toate locurile au fost ocupate.

Şi în sudul litoralului, în staţiunile Costineşti sau Vama Veche, au fost ocupate aproape toate locurile de cazare. În vilele şi pensiunile de aici ofertele pentru o noapte de cazare au fost cuprinse între 60 - 75 de lei şi 300 de lei/ cameră.

Oficial, hotelierii se aşteaptă ca peste 40.000 de turişti să ajungă pe litoralul românesc în weekend-ul de 1 Mai, dar numărul acestora creşte foarte mult dacă sunt puse la socoteală şi locurile de cazare de la particulari.

„Dacă ne luăm după anii anteriori, întotdeauna au venit în această perioadă în jur de 35, 40 de mii de turişti, pe întreg litoralul. Cu pondere mare însă în Mamaia şi Vama Veche şi mai puţin în celelalte staţiuni. Ne aşteptăm şi în acest an să fie cel puţin la acelaşi nivel. Totul depinde însă de vreme. Dacă vremea se îndreaptă şi va fi bună, va fi ok. Vremea ne-a tras înapoi şi cu lucrările, dar ne-am revenit. A fost o săptămână foarte urâtă şi nu se putea lucra afară absolut deloc”, a mai declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

Pentru aceştia au fost pregătite festivaluri de muzică electronică şi gastronomice, concerte, petreceri în Cluburi şi pe plaje.

Seria de evenimente va începe pe 27 aprilie, odată cu ediţia a 21-a a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care sunt aşteptaţi peste 8.000 de turişti străini. Vor mai fi organizate Festivalul Berii, la Pavilionul Expoziţional Mamaia, Sunset Festival, în Vama Veche, un festival culinar, în Mamaia Nord, dar şi Dapyx, la Medgidia, prima ediţie a unui festival unic, ce va îmbina tradiţiile istorice cu distracţia zilelor noastre.

Aproximativ 250 de poliţişti constănţeni vor fi prezenţi la datorie zilnic, în perioada minivacanţei de 1 Mai, în staţiunile de pe litoralul românesc, pentru a desfăşura activităţile de asigurare a unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care s-ar putea întâmpla în această perioadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici