GALERIE FOTO. Tată şi fiică, umăr la umăr, vaccinează împotriva COVID-19 la un centru din Capitală

  • Diana şi Mircea, fiică şi tată, împărtăţesc pasiunea pentru medicină.
  • Ei vaccinează populaţia înscrisă la Centrul de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor.
748 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO. Tată şi fiică, umăr la umăr, vaccinează împotriva COVID-19 la un centru din Capitală

Foto: Facebook / RO Vaccinare

Diana şi Mircea sunt prieteni buni şi împărtăţesc pasiunea pentru medicină. Acasă sunt fiică şi tată. La serviciu luptă umăr la umăr pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 şi vaccinează populaţia înscrisă la Centrul de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor.

Diana este medic rezident gastroenterolog în anul I la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Prof. Dr. Agrippa Ionescu,” iar împreună cu tatăl ei, Mircea, fac parte din personalul care vaccinează la Palatul Naţional al Copiilor.

„Este o perioadă dificilă pentru noi toţi, însă cred că vaccinarea este singura soluţie care ar putea duce într-un final la stoparea pandemiei şi întoarcerea la o viaţă normală, aşa că mă bucur de faptul că eu şi părinţii mei reuşim să ajutăm puţin în realizarea acestui vis”, spune Diana, medic în Centrul de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor

Tatăl Dianei, Mircea, a lucrat timp de 40 de ani în cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF). Este un om foarte pasionat şi muncitor care a lucrat mereu peste program şi a făcut ture suplimentare. Acum a ales să îşi continue activitatea ajutând în centrul de vaccinare, ca asistent generalist principal.

El m-a inspirat să mă înscriu ca voluntară la vârsta de 18 ani la SABIF, unde am avut ocazia să învăţ medicina de urgenţă. Cu siguranţă, atât el, cât şi mama, care lucrează de asemenea ca asistent medical şi participă la vaccinare împreună cu echipa mobilă din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă, m-au inspirat prin munca lor în orientarea spre o carieră dedicată celor care au nevoie de ajutor. Îmi place să lucrez cu oamenii şi îmi plac provocările. Medicina este o mare provocare deoarece în fiecare zi trebuie să fiu pregătită. În pandemie, din păcate, calitatea rezidenţiatului scade odată cu numărul pacienţilor în spitalele non-Covid. Am început entuziasmată munca în ianuarie, dar pentru că aveam mai mult timp liber decât îmi doream, tata mi-a propus să vin să muncesc şi să ajut în centrul de vaccinare organizat la Palatul Naţional al Copiilor, despre care a avut numai cuvinte de laudă. Astfel, am ajuns să vin aici”, mai spune Diana.

Medicul rezident este convins că vaccinarea este singura soluţie care ar putea duce, într-un final, la stoparea pandemiei şi întoarcerea la o viaţă normală.

Reprezentanţii RoVaccinare au postat pe contul oficial de Facebook imagini cu Diana şi Mircea în timp ce vaccinează persoane înscrise la centrul de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tată,
fiică,
vaccinare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici