Gelu Voican Voiculescu: Soţii Ceauşescu sunt îngropaţi în Cimitirul Ghencea

Gelu Voican Voiculescu susţine că soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt îngropaţi în cimitirul Ghencea Militar, unde au fost duşi în după-amiaza zilei de 30 decembrie 1989.

293 afișări
Imaginea articolului Gelu Voican Voiculescu: Soţii Ceauşescu sunt îngropaţi în Cimitirul Ghencea

Gelu Voican Voiculescu: Soţii Ceauşescu sunt îngropaţi în Cimitirul Ghencea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Soţii Ceauşescu sigur vor fi găsiţi acolo (la cimitirul Ghencea Militar - n.r.)", a declarat, miercuri, la Realitatea TV, Gelu Voican Voiculescu, în ziua în care Nicolea şi Elena Ceauşescu sunt deshumaţi.

Potrivit lui Voiculescu, participant la evenimentele din decembrie 1989, soţii Ceauşescu au fost îngropaţi acolo în după-amiaza zilei de 30 decembrie 1989, iar mormintele lor sunt acoperite de nişte dale de beton.

"Acest act de deshumare este, în sfârşit, un act de normalitate, ca să se poată vedea unde se află. Mă aşteptam ca familia să-i strămute într-un alt loc, într-un mormânt al familiei. Mă întreb de ce am fost hărţuit ani de zile cu tot felul de acuzaţii şi cine o să-mi ceară scuze. Dar bine că o să se pună capăt până la urmă acestei probleme", a mai declarat Voican Voiculescu.

El a mai spus că soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost îngropaţi în nişte morminte pregătite de Ministerul Apărării.

"Locurile nu au fost găsite cu uşurinţă şi se află acolo unde se dezgroapă acum. Soţii Ceauşescu au fost despărţiţi pentru că nu s-a găsit atunci o altă soluţie, iar mormintele lor sunt acoperite cu dale de beton. La 30 decembrie s-a filmat punerea lor în două sicrie", a precizat Gelu Voican Voiculescu.

Cât priveşte procesul de la Revoluţia din decembrie 1989, în care a fost şi el implicat, Voican Voiculescu a spus că a fost unul în regim de urgenţă, desfăşurat în nişte împrejurări excepţionale şi cu deficienţe din punct de vedere juridic.

Rămăşiţele pământeşti ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt deshumate, miercuri, pentru a fi luate câteva probe pentru testare ADN, singurul fiu al acestora care se mai află în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi

Săpăturile la locurile în care ar fi înmormântaţi soţii Ceauşescu au început marţi, în jurul orei 7.00, membrii familiei cerând ca exhumarea să nu fie publică, potrivit unui reprezentant al cimitirului Ghencea Civil.

Medicii legişti au prelevat deja probe de la Nicolae Ceaşescu, rămăşiţele pământeşti ale acestuia fiind reînhumate, aceştia urmând să ia probe pentru ADN şi de la Elena Ceauşescu.

La exhumare participă Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, acesta venind în cimitir la primele ore ale dimineţii.

El a mai spus că dacă, în urma probelor ADN, se va stabili că în acele locuri nu sunt îngropaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu, familia va da statul român în judecată. Mircea Oprean a adăugat că Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu, Petre Roman "trebuie să răspundă pentru aceste crime".

Probele biologice ce vor fi prelevate la exhumare vor fi trimise la un laborator pentru testarea ADN, care va stabili dacă rămăşiţele sunt sau nu ale soţilor Ceauşescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici