Generalul SRI Dumitru Dumbravă, DOVEDIT că a plagiat

Comisia de Etică a Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) din subordinea SRI confirmă, într-un raport, plagiatele în cazul fostului secretar general SRI Dumitru Dumbravă, a lui Mihai Stănişoară, fost ministru al Apărării, dar şi a lui Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2.

1513 afișări
Imaginea articolului Generalul SRI Dumitru Dumbravă, DOVEDIT că a plagiat

Academia SRI confirmă plagiatul în cazul fostului secretar general al Serviciului Dumitru Dumbravă

"Cu referire la suspiciunea de plagiat privind teza de doctorat cu titlul Aspecte cu relevanţă privind securitatea în spaţiul cibernetic elaborată de dl. Dumitru Dumbravă sub coordonarea dl. prof. universitar dr Constantin Oprişor, hotărăşte aprobarea raportului elaborat de Comisia de Analiză la data de 29.08.2018, raport care confirmă suspiciunile de plagiat. Comisia de analiză a evaluat teza de doctorat în raport cu sesizarea sus menţionată, concluzionând că există preluări integrale sau parţiale din textul sursă, fărăcitarea acesteia şi fără menţionarea autorului", se arată în raportul Comisiei de Etică a Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV), publicat de PressOne.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Mihai Stănişoară, fost ministru al Apărării, Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, şi Adela Loredana Popescu (Neagu), fostă secretară a lui Gabriel Oprea. Cu toţii au primit verdict de plagiat din partea instituţiei.

Rectorul Academiei, profesorul universitar Adrian Ivan, propus, de asemenea, retragerea titlului în toate cele patru cazuri şi a sesizat Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Dumitru Dumbravă a devenit cunoscut după ce, într-un interviu din 2015, a folosit expresia "câmp tactic" cu referire la instanţele de judecată.

Fostul secretar general al SRI a fost acuzat că ar fi controlat o reţea de judecători cărora le impunea luarea de hotărâri în anumite procese, dar şi că şi-ar fi construit o reţea similară în rândul ziariştilor. De altfel, Dumitru Dumbravă a fost audiat din această cauză în Comisia parlamentară de control al SRI, membrii acesteia solicitându-i demisia în noiembrie 2017 demisia din funcţia de secretar general al Serviciului.

Generalul Dumitru Dumbravă, care era secretar general al SRI, şi-a dat demisia şi a înaintat-o directorului SRI, Eduard Hellvig, pe data de 28 august, iar la 1 septembrie a fost trecut în rezervă.

Celelalte trei verdicte de plagiat emise de Comisia de Etică îi vizează pe Mihai Stănişoară, fost ministru PDL al Apărării, Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, şi pe Adela Loredana Popescu (Neagu), fostă secretară a lui Gabriel Oprea. Decizia de plagiat a venit la trei ani de la publicarea în presă a acuzaţiilor vizând tezele lor de doctorat. Cei trei l-au avut drept coordonator pe Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne fiind la rându-i acuzat de plagierea tezei de doctorat. Lui Gabriel Oprea i-a fost retras titlul de doctor în vara anului 2016.

Potrivit PressOne, alte acuzaţii de plagiat, care vizează tezele de doctorat semnate de Mihai Tudose, fost prim-ministru, Gabriel Vlase, şeful SIE, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României, şi Loredana Radu, avocată şi nepoată a lui Gabriel Oprea, nu au fost investigate până acum de Comisia de Etică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici