Gerul extrem face noi victime: Şase oameni fără adăpost au murit, alţi 346 au fost duşi la spitale şi centre sociale

Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către ambulanţă şi SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, a ajuns la 346. În acest interval de timp, şase oameni au decedat în judeţele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dâmboviţa şi Iaşi.

258 afișări
Imaginea articolului Gerul extrem face noi victime: Şase oameni fără adăpost au murit, alţi 346 au fost duşi la spitale şi centre sociale

Gerul extrem face noi victime: Şase oameni fără adăpost au murit, alţi 346 au fost duşi la spitale şi centre sociale (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Cele şase decese întregistrate în ultimele 24 de ore sunt din judeţele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dâmboviţa şi Iaşi, în ultimul caz fiind două decese, informează Ministerul Sănătăţii

De la avertizarea de "Cod galben de ger" emisă de meteorologi şi până în prezent la nivel naţional au fost înregistrate 14 decese din cauza hitopermiei severe.

Ministerul Sănătăţii menţine avertizarea ca în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, persoanele cu suferinţe cronice să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

La nivelul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, în utlimele 24 de ore au fost înregistrate 1.318 solicitări, cele mai multe de când a început vremea geroasă, mai mult de jumătate fiind urgenţe printre care 39 fracturi şi 22 de traumatisme, 78 de persoane din stradă fiind transportate în adăposturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici