Giorgiana Hosu, şeful interimar al DIICOT, a retras cererea de revocare a Oanei Hăineală

Giorgiana Hosu, procurorul care conduce interimar DIICOT, a retras de la CSM cererea de încetare a delegării Oanei Hăineală în funcţia de adjunct al Direcţiei. Decizia vine după ce fostul şef DIICOT, Felix Bănilă, a trimis la CSM documentul de revocare, au precizat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

2117 afișări
Imaginea articolului Giorgiana Hosu, şeful interimar al DIICOT, a retras cererea de revocare a Oanei Hăineală

Giorgiana Hosu, şeful interimar al DIICOT, a retras cererea de revocare a Oanei Hăineală

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Giorgiana Hosu, cea care conduce interimar DIICOT după ce Felix Bănilă a demisionat din funcţia de procuror-şef, a retras de la CSM cererea de încetare a delegării pentru Oana Schmidt-Hăineală în funcţia de adjunct al DIICOT.

Decizia lui Hosu vine după ce Felix Bănilă a cerut revocarea din funcţia de adjunct al Direcţiei a Oanei Schmidt-Hăineală (a fost numită adjunct prin delegare). Aceleaşi surse au precizat că motivul retragerii cererii de revocare a lui Hăineală a fost că solicitarea fostului şef DIICOT este neintemeiată şi neoportună.

Felix Bănilă şi-a depus demisia de onoare din funcţia de şef DIICOT, decizie luată în urma discuţiilor cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general. Bănilă a spus că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Demisia lui Bănilă vine după ce Klaus Iohannis i-a cerut public să renunţe la funcţie, şeful statului fiind nemulţumit pentru modul în care DIICOT a gestionat cazul Caracal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici