Girafa din faţa Muzeului Antipa din Capitală a fost distrusă - FOTO

Girafa din faţa Muzeului Grigore Antipa din Capitală, o statuie care a devenit, recent, un simbol al acestei instituţii, a fost distrusă în noaptea de sâmbătă spre duminică, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai muzeului.

4472 afișări
Imaginea articolului Girafa din faţa Muzeului Antipa din Capitală a fost distrusă - FOTO

Girafa din faţa Muzeului Antipa din Capitală a fost distrusă (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 august 2012, persoane necunoscute au vandalizat girafa din faţa Muzeului «Grigore Antipa». Aceasta era girafa care s-a plimbat pe la pasajul din Piaţa Universităţii în cadrul proiectului «Muzeul Antipa... invadează mediul urban» şi cea care v-a întâmpinat atunci când aţi venit în vizită. Le mulţumim tuturor celor care s-au pozat alături de ea şi celor care s-au purtat decent cu ea. Sperăm ca în viitor să avem suficiente fonduri pentru a o restaura", se arată pe pagina oficială de Facebook a muzeului.

Reprezentanţii Muzeului Antipa au declarat pentru MEDIAFAX că a fost depusă o sesizare la poliţie, iar în cursul zilei de miercuri echipa care a realizat girafa va evalua costurile unei eventuale restaurări.

Girafa - realizată dintr-un amestec de spumă şi răşină şi cu o înălţime de 4,5 metri - a fost prima dată expusă, în iunie anul trecut, la Universitate, pentru a fi apoi plasată la intrarea în Muzeul Antipa, după redeschiderea acestuia.

Poliţiştii de la Secţia 2 fac verificări în cazul distrugerii girafei din faţa Muzeului "Grigore Antipa", în urma unei sesizări depuse miercuri, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

"Secţia 2 a fost sesizată astăzi cu privire la faptul că un element de decor din faţa muzeului a fost vandalizat. S-a deplasat grupa operativă, care a constatat faptul că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, persoane necunoscute au lovit cu obiect contodent elementul de decor, distrugându-l parţial", a spus Alexandru Niculae.

Potrivit unor surse din poliţie, incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă, însă din cauza faptului că aceasta se afla prea departe, imaginile nu pot fi folosite.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a fost închis pentru renovare şi modernizarea expoziţiei permanente în ianuarie 2009 şi redeschis pe 17 septembrie anul trecut. Actualul patrimoniu al muzeului este format din colecţii zoologice, de minerale şi roci, paleontologice şi etnografice. În urma colectărilor realizate de specialişti din ţară şi străinătate, a donaţiilor şi achiziţiilor, colecţiile muzeului au sporit permanent, astfel că, în prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care circa 2.000 sunt expuse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici