Giurgiu: 28 de persoane dintr-un cămin de vârstnici au fost evacuate din cauza unui incendiu

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineaţa într-o casă situată în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice din Giurgiu. 28 dintre cei cazaţi au fost evacuaţi, iar o femeie a fost dusă la spital.

123 afișări
Imaginea articolului Giurgiu: 28 de persoane dintr-un cămin de vârstnici au fost evacuate din cauza unui incendiu

Giurgiu: 28 de persoane dintr-un cămin de vârstnici au fost evacuate din cauza unui incendiu

Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă situată lângă un cămin de persoane vârstnice din municipiul Giurgiu.

Incendiul s-a manifestat violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe şoseaua Sloboziei.

„Fumul a pătruns şi în clădirea respectivă (în cămin - n.r.), fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin şi a personalului de serviciu, ca măsură de protecţie. Acestea se aflau la parter şi la etajul 1 şi au fost evacuate de pompieri în curtea căminului. Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii”, potrivit ISU Giurgiu.

O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital.

Concomitent cu acţiunea de evacuare a persoanelor din căminul de vârstnici, pompierii au acţionat pentru stingere incendiului la locuinţa din strada Ramadan, incendiu care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp.

Proprietarii locuinţei s-au autoevacuat şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Au ars ferestre, uşi, mobilier, electronice şi electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereţii casei s-au degradat în proporţie de aproximativ 65%.

Alte două proprietăţi au fost afectate de acest incendiu.

La căminul pentru persoane vârstnice, s-au deteriorat o fereastră PVC, izolaţia exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp şi un aparat de aer condiţionat.

La un alt vecin, au ars două ferestre PVC şi s-a deteriorat tencuiala casei pe o suprafaţă de circa 30 mp.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici