Gorghiu, după arestarea preventivă a tânărului de la 2 Mai: Fără toleranţă va fi statul român

„Fără toleranţă va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după ce tânărul de 19 ani care a omorât doi turişti a fost arestat preventiv.

3779 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, după arestarea preventivă a tânărului de la 2 Mai: Fără toleranţă va fi statul român

Gorghiu, după arestarea preventivă a tânărului de la 2 Mai: Fără toleranţă va fi statul român

„Cred că tema legată de accidentele de circulaţie săvârşite de persoane care sunt sub influenţa alcoolului sau a drogurilor ar trebui să devină temă de agendă a tuturor celor care au ca atribuţii în diminuarea acestui fenomen”, spune Alina Gorghiu.

Cazul de la Constanţa, adaugă ministrul Justiţiei, nu este singular.

„A fost în iulie promulgată legea Anastasia. (...) Această lege nu a fost dată întâmplător, cu pentru că România este pe primul loc în Europa la accidente în circulaţie. Jumătate din cazurile cu care serviciul de probaţiune se ocupă sunt legate de persoane care fie au condus fără permis, fie au condus sub influenţa alcoolului sau a drogurilor... Deci e o prioritate să gestionăm acest fenomen. Cei care sunt tineri şi cei care au permis ar trebui să ştie care sunt consecinţele faptelor lor prevăzute de această lege nouă. (...) De astăzi suntem foarte serioşi şi mai glumim cu aşa ceva. Cazul de la Constanţa este absolut tragic”, afirmă Gorghiu.

Referitor la arestarea preventiv a târului care a generat accidentul, Gorghiu spune: „Fără toleranţă va fi statul român legat de accidente provocate de persoane care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan”.

Tânărul de 19 care a omorât doi turişti în 2 mai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, duminică, potrivit deciziei Judecătoriei Mangalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gorghiu,
accident,
2 mai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici