Gorghiu: Ministrul Educaţiei să explice diferenţele între notele iniţiale şi după contestaţii la Bac

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu cere ministrului Educaţiei să explice absolvenţilor de liceu şi părinţilor acestora discrepanţele între notele obţinute iniţial la examenul de bacalaureat şi cele primite după contestaţii, adăugând că diferenţele sunt "considerabile".

123 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Ministrul Educaţiei să explice diferenţele între notele iniţiale şi după contestaţii la Bac

Gorghiu: Ministrul Educaţiei să explice diferenţele între notele iniţiale şi după contestaţii la Bac (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Gorghiu i-a felicitat, joi, la Deva, într-o conferinţă de presă, pe absolvenţii de liceu care au obţinut la bacalaureat notele pe care şi le-au dorit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul liberal a afirmat că ar dori să nu evidenţieze doar "concluziile pozitive" cu care a "obişnuit" oamenii Guvernul şi ministrul Educaţiei, ci şi faptul că există multe probleme în sistem de care nu se ocupă nimeni sau când se ocupă este prea târziu, "o generaţie de elevi fiind deja sacrificată".

"Am văzut diferenţe considerabile la acest examen între notele obţinute iniţial şi notele pe care elevii le-au obţinut după contestaţiile pe care le-au făcut. Am observat, de asemenea, că rata absenteisumului la acest examen este foarte, foarte mare. Din păcate, constatăm, noi, cei din opoziţie, că şcoala devine din ce în ce mai puţin relevantă pentru tinerii din România şi cer câteva lucruri ministrului Educaţiei, nu ştiu dacă ştiţi cum îl cheamă. Cu siguranţă elevii din România şi părinţii din România ştiu cum îl cheamă pentru că este probabil unul dintre miniştri care nu a reuşit să spună nimic şi să facă nimic pentru sistemul de educaţie din România. Dar, îi cer astăzi să dea o explicaţie tuturor părinţilor şi elevilor cum se justifică această discrepanţă între notele obţinute iniţial şi notele după contestaţii“, a declarat Gorghiu.

Copreşedintele PNL i-a cerut, totodată, ministrului Educaţiei soluţii pentru a-i ajuta pe absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul, astfel încât aceştia să ia examenul anul viitor.

“Îi mai cer să vină măcar în ceasul al doisprezecelea cu soluţii concrete pentru generaţia de tineri din România, generaţie de tineri care va da la anul bacalaureatul. L-au ratat anul acesta, sper să nu-l mai rateze anul viitor. Dar, pentru a nu rata acest obiectiv, soluţiile trebuie să vină încă de acum”, a spus liderul PNL.

Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare a bacalaureatului a crescut la 67,9 la sută după rezolvarea contestaţiilor, de la 66,41 la sută. Rata de promovare la sesiunea iunie - iulie 2015 a bacalaureatului, de 67,9 la sută, este cea mai mare din ultimii cinci ani, potrivit bilanţului pe ultimii 12 ani prezentat de minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici