Gorj: Trei medici, două asistente şi administratorii unor şcoli de şoferi, reţinuţi pentru corupţie

Opt persoane, între care trei medici, două asistente medicale şi doi administratori ai unor şcoli de şoferi din Târgu Jiu, au fost reţinute, luni noapte, fiind suspectate de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale şi a altor acte necesare pentru obţinerea permisului de conducere.

961 afișări
Imaginea articolului Gorj: Trei medici, două asistente şi administratorii unor şcoli de şoferi, reţinuţi pentru corupţie

Gorj: Trei medici, două asistente şi administratorii unor şcoli de şoferi, reţinuţi pentru corupţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În urma celor 17 percheziţii făcute, luni, în judeţul Gorj, într-un dosar în care sunt cercetaţi patru medici, trei asistente, doi agenţi de poliţie şi patru instructori auto suspectaţi de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale şi a altor acte necesare la obţinerea permisului de conducere, mai multe persoane au fost duse la audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

În urma audierilor care au avut loc în noaptea de luni spre marţi, opt persoane, între care trei medici din Târgu Jiu, au fost reţinute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei vor fi duse la Poliţia Capitalei pentru noi audieri, apoi vor fi prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conform unor surse judiciare, printre medicii reţinuţi se află fosta şefa a secţiei Oftalmologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu Dana Vodislav, condamnată deja definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare într-un alt dosar de corupţie, după ce ar fi luat mită 1.000 de lei de la o pacientă care avea nevoie de o parafă pentru a obţine o încadrare mai avantajoasă într-un alt grad de handicap.

Anchetatorii au descins, luni, la vila din centrul municipiului Târgu Jiu pe care Dana Vodislav o are, precum şi la o farmacie pe care o deţine, fiul cel mare al acesteia fiind ulterior dus de mascaţi la mai multe cabinete medicale din oraş unde au avut loc percheziţii în prezenţa acestuia.

Ofiţerii DGA au ridicat de la casa Danei Vodislav mai mulţi saci cu documente, precum şi patru arme de vânătoare care erau deţinute legal, dar păstrate în condiţii improprii.

Dana Vodislav este soţia medicului chirurg Cristinel Vodislav, judecat de mai mult timp la Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar instrumentat de DNA şi în care sunt inculpaţi foşti oficiali din Ministerul Sănătăţii acuzaţi că la începutul anilor 2000 au acceptat mită de la firma lui Vodislav pentru a achiziţiona la preţuri foarte mari sterilete folosite de diferite unităţi sanitare din ţară.

Un alt medic reţinut în cursul nopţii de luni spre marţi este Elena Băltăreţu Dinică, aceasta fiind şefa organizaţiei de femei a filialei Gorj a Partidului Conservator. Liderul interimar al organizaţiei, Marius Borcan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că luni după-amiază a avut o ultimă discuţie cu Băltăreţu, aceasta spunându-i că are biroul percheziţionat.

Cel de-al treilea medic reţinut este Rodica Lehner, care are la Târgu Jiu un cabinet de Medicina Muncii, ea fiind reţinută împreună cu fiul său, acuzat că intermedia obţinerea unor parafe medicale pe diferite acte, în schimbul unor sume de bani.

De asemenea, în acest dosar au fost reţinute şi două asistente ale medicului Dana Vodislav, precum şi doi administratori ai unor şcoli de şoferi din Târgu Jiu. În acest caz mai sunt cercetaţi în stare de libertate trei angajaţi ai Serviciului Permise din Prefectura Gorj, doi dintre aceştia fiind poliţişti examinatori.

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale AnticorupţiePercheziţiile şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie au făcut, luni, 17 percheziţii în judeţul Gorj, într-un dosar în care sunt cercetaţi patru medici, trei asistente, doi agenţi de poliţie şi patru instructori auto suspectaţi de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale şi a altor acte necesare la obţinerea permisului de conducere.

Într-un comunicat de presă comun al Parchetului instanţei supreme şi DGA se preciza că în această cauză a fost începută urmărirea penală faţă de doi agenţi de poliţie şi un informatician (personal civil), toţi de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Alţi patru instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, în scopul obţinerii unor permise de conducere pentru mai multe persoane. De asemenea, au mai fost puşi sub învinuire patru medici şi trei asistente medicale, precum şi fiul unui medic, fiind acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici