Gospodării şi subsoluri ale unor spitale şi Prefecturii din Buzău, inundate din cauza ploii - FOTO

Mai multe gospodării din municipiul Buzău, dar şi subsolul a două unităţi spitaliceşti şi al Prefecturii Buzău au fost inundate, în noaptea de miercuri spre joi, în urma ploii de câteva ore, care a căzut în centrul judeţului Buzău, aflat sub avertizare meteorologică de cod portocaliu.

62 afișări
Imaginea articolului Gospodării şi subsoluri ale unor spitale şi Prefecturii din Buzău, inundate din cauza ploii - FOTO

Gospodării şi subsoluri ale unor spitale şi Prefecturii din Buzău, inundate din cauza ploii (Imagine: Cirpian Sterian/Mediafax Foto)

Cantitatea mare de apă căzută în primele ore de cod portocaliu a determinat-o pe Maria Buleandră, prefectul judeţului Buzău, să convoace, în cursul nopţii de miercuri spre joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia s-a decis trimiterea în zonele afectate a personalului specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Poliţie şi Jandarmerie cu echipamentele necesare cu care să poată interveni dacă vieţile oamenilor ar fi puse în pericol.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, în urma ploii torenţiale care în doar trei ore a depăşit cantitatea de o sută de litri pe metru pătrat în municipiul Buzău au fost inundate patru case şi peste 20 de gospodării, iar subsolurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Maternităţii şi Prefecturii Buzău au fost inundate, pentru scoaterea apei fiind nevoie de intervenţia mai multor pompieri şi lucrători ai Companiei de Apă Buzău.

Potrivit aceleiaşi surse, probleme s-au înregistrat şi în comuna Vreneşti, aflată la aproximativ zece kilometri de municipiul Buzău, unde s-au format torente din apa scursă de pe versanţi şi au fost inundate opt case, iar două drumuri, unul judeţean şi DN10, care leagă Buzău de Braşov, au fost blocare de aluviunile care au acoperit şoseaua.

Mai mult, pe drumul judeţean 205 ce leagă comunele Buzău şi Verneşti un autotren a derapat blocând şoseaua, iar patru autoturisme au fost surprinse de viitură intre satele Verneşti şi Merei.

Nici comunele Berca, Cernăteşti şi Săpoca afectate de inundaţii în urmă cu o zi nu au scăpat de furia apelor. Astfel la Cernăteşti două case au fost inundate, in comuna Berca apa a intrat în patru locuinţe, iar drumul judeţean 203L, ce leagă comunele Berca şi Săpoca, a fost închis circulaţiei după ce a fost acoperit de aluviuni.

Tot la Săpoca patru case au fost inundate de apa scursă de pe versanţi, iar o persoană cu probleme medicale aflată într-una dintre locuinţele afectate a fost evacuată.

După miezul nopţii, cantitatea mare de apă căzută în judeţul Buzău a creat probleme şi pe DN 2 E 85, unde, pe raza localităţii Oreavu, şoseaua a fost acoperită de apă în mai multe zone, astfel că circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate timp de mai bine de o oră sub supravegherea poliţiştilor rutieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici