Greblă: Amendamentul propus la Codul de Procedură Penală a fost justificat de faptul că prevederea era foarte restrictivă

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă, fost senator PSD, a declarat pentru MEDIAFAX că amendamentul prin care a fost eliminată posibilitatea supravegherii tehnice a suspecţilor, conform Codului de Procedură Penală, a fost justificat, admiţând că este autorul acestuia.

881 afișări
Imaginea articolului Greblă: Amendamentul propus la Codul de Procedură Penală a fost justificat de faptul că prevederea era foarte restrictivă

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Greblă a fost întrebat care a fost motivul pentru care a propus, în 2009, eliminarea textului din foma propusă de Guvern pentru Codul de Procedură Penală prin care "supravegherea tehnică se poate dispune cu privire la suspect sau inculpat".

"La momentul la care am solicitat eliminarea acelui text propus de iniţiator am considerat că este restrictiv, este foarte restrictiv, este excesiv de restrictiv să poţi dispune de mijloace tehnice numai într-o anume fază, mai avansată, a procesului penal”, a susţinut Greblă.

El a fost întrebat dacă îşi menţine poziţia, având în vedere dezbaterea publică din ultimele zile.

"Sigur că am o anume opinie şi acum, dar nu-mi permit să o lansez în spaţiul public. Este rolul Guvernului, al parlamentarilor să găsească cea mai bună formă posibilă", a declarat el, precizând că aceasta a fost opţiunea sa la momentul la care era parlamentar.

"Acum nu mai sunt parlamentar, las parlamentarii, Guvernul, cei care au iniţiativă legislativă să dezbată şi să adopte cea mai bună forma posibilă", a mai spus judecătorul CC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici