Greta Thunberg, gata să paseze altora megafonul: Lumea are nevoie de alte perspective

Activista de mediu a acordat un interviu unei agenţii suedeze de presă.

884 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg, gata să paseze altora megafonul: Lumea are nevoie de alte perspective

La patru ani de la lansarea „School Climate Strike”, activista suedeză Greta Thunberg este pregătită să predea ştafeta celor din fruntea schimbărilor climatice, a spus ea într-un interviu.

„De asemenea, ar trebui să ascultăm rapoartele şi experienţele celor mai afectaţi de criza climatică. Este timpul să predăm megafonul celor care au cu adevărat poveşti de spus”, a declarat ea agenţiei de presă suedeză TT. După ce a îndemnat publicul, în ultimii ani, să „asculte ştiinţa”, Greta Thunberg a spus că lumea are acum nevoie de „noi perspective”.

În ultimii patru ani, greva individuală pe care Greta a condus-o în faţa parlamentului suedez s-a transformat într-o mişcare globală uriaşă care implică milioane de tineri şi a stârnit o dezbatere largă asupra pericolelor schimbărilor climatice.

Dar, de-a lungul timpului, a spus ea, a ajuns să înţeleagă că această criză climatică are deja consecinţe devastatoare asupra vieţii oamenilor. „Devine şi mai ipocrit când oamenii din Suedia, de exemplu, spun că avem timp să ne adaptăm şi nu trebuie să ne temem de ce se va întâmpla în viitor”, a spus Greta.

Thunberg, acum în vârstă de 19 ani, a declarat pentru TT că discuţiile sale cu liderii mondiali au lăsat-o pesimistă cu privire la capacitatea lor de a face progrese în problema climatică. „Lipsa de cunoştinţe a celor mai puternici oameni de pe planetă este şocantă”, afirmă tânăra.

Greta este în ultimul an de liceu la Stockholm şi a spus că încă nu s-a hotărât ce va face după absolvirea liceului. „Vom vedea. Dacă ar fi să aleg astăzi, aş alege să-mi continui studiile. De preferat ceva care are de-a face cu probleme sociale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici