Grupa de vârstă 12-16 ani, aproape gata de vaccinare. Gheorghiţă: „Copiii sunt vectori pentru transmiterea bolii asimptomatice”

  • Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre vaccinarea copiilor între 12-16 ani cu serul Pfizer.
  • Gheorghiţă spune că nu au fost sesizate reacţii adverse diferite faţă de cele ştiute deja.
  • Valeriu Gheorghiţă: „Copiii sunt vectori pentru transmiterea bolii asimptomatice”.
332 afișări
Imaginea articolului Grupa de vârstă 12-16 ani, aproape gata de vaccinare. Gheorghiţă: „Copiii sunt vectori pentru transmiterea bolii asimptomatice”

Grupa de vârstă 12-16 ani, aproape gata de vaccinare. Gheorghiţă: „Copiii sunt vectori pentru transmiterea bolii asimptomatice”

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a fost aseară la Marius Tucă Show şi a vorbit despre vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani cu serul de la Pfizer. A fost întrebat cum va convinge părinţii să îşi vaccineze copiii. Iată răspunsul lui.

„Sunt două segmente importante. Părinţii care s-au vaccinat şi cred că în felul acesta au înţeles foarte bine care sunt beneficiile vaccinării şi importanţa vaccinării. Mai este situaţia copiilor care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice şi care se înscriu în categoria celor mai vulnerabilă şi în situaţia respectivă cred că acesta este mesajul, de protecţie a stării de sănătate a copilului, iar în situaţia în care vorbim de copii care nu au afecţiuni cronice, iar părinţii nu s-au vaccinat, acolo cred că mesajul ar fi dublu: în primul rând către părinte de a înţelege importanţa vaccinării şi să explicăm faptul că vaccinurile scad probabilitatea de infecţie chiar asimptomatică şi de transmitere a bolii. În felul acesta asigurăm o barieră imunologică, dacă vreţi, o protecţie imunologică pentru întreaga familie. Pentru că noi ştim, copiii sunt vectori pentru transmiterea bolii asimptomatice.”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, datele din studiu arată un profil de siguranţă foarte bun, respectiv aceleaşi reacţii adverse pe care le regăsim şi la persoanele de peste 16 ani.

Nu s-a identificat nicio reacţie adversă care este atipică sau nedescrisă până la acest moment, iar eficatitatea a fost una foarte, foarte mare, a mai precizat Gheorghiţă. 

CITEŞTE AICI: Vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani ar putea începe în România în prima săptămână din iunie. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici