Guruianu (PNL) propune ca Ziua Naţională a României să fie sărbătorită în 9 mai

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, propune ca Ziua Naţională a României să fie sărbătorită în 9 mai, iar 1 Decembrie să devină "ziua naţiunii române", precum şi coborârea vârstei minime pentru candidatura la alegerile parlamentare de la 23 la 18 ani.

303 afișări
Imaginea articolului Guruianu (PNL) propune ca Ziua Naţională a României să fie sărbătorită în 9 mai

Guruianu (PNL) propune ca Ziua Naţională a României să fie sărbătorită în 9 mai (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

PNL Sfântu Gheorghe a organizat, marţi seară, o dezbatere publică despre propunerile privind modificarea Constituţiei, ocazie cu care liderul municipal Mădălin Guruianu a spus că el susţine ideea introducerii dreptului de vot la 16 ani.

Totodată, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe propune coborârea vârstei minime pentru candidatura la alegerile parlamentare de la 23 la 18 ani.

Guruianu ar mai dori ca Ziua Naţională a României să fie sărbătorită de toţi cetăţenii ţării, indiferent de etnie, în 9 mai, Ziua Independenţei României, iar 1 Decembrie să rămână tot o sărbătoare naţională şi să devină "ziua naţiunii române", aşa cum maghiarii sărbătoresc de 15 martie Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici