Guvernul acordă unor diplomaţi la pensie o sumă de până la 3.571 lei, pentru "vicisitudini" suportate

Membrii Corpului diplomatic şi consular aflaţi la pensie la finele lunii august 2010 vor primi din partea Guvernului începând cu anul viitor o indemnaţie lunară de până la 3.571 lei, decizie argumentată de Executiv prin necesitatea unei compensări băneşti pentru "vicisitudinile" suportate de aceştia.

216 afișări
Imaginea articolului Guvernul acordă unor diplomaţi la pensie o sumă de până la 3.571 lei, pentru "vicisitudini" suportate

Guvernul acordă unor diplomaţi la pensie o sumă de până la 3.571 lei, pentru "vicisitudini" suportate

Acordarea unei astfel de indemnizaţii a fost decisă de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

"Membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cu o vechime neîntreruptă de cel puţin 15 ani în Ministerul Afacerilor Externe, care la data de 31 august 2010 erau pensionari, pot beneficia de o indemnizaţie diplomatică în cuantum lunar de maximum 3.571 lei", este decizia Guvernului.

Executivul a calculat deja că o astfel de indemnizaţie poate fi acordată pentru un număr maxim de 250 persoane, fondurile urmând să fie asigurate în bugetul pe anul viitor.

Decizia, care va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2014, este argumentată de Guvern prin necesitatea de aducere în sfera drepturilor compensatorii a diplomaţilor pensionari, prin crearea indemnizaţiei pentru activitatea desfăşurată în interesul ţării de către diplomaţi "în condiţii grele, vătămătoare, de uzură fizică şi psihică".

Guvernul consideră că neadoptarea de urgenţă a acestei măsuri privează această categorie socio-profesională de compensarea bănească a "vicisitudinilor" suportate şi determină pentru o parte din cazuri ca scopul compensatoriu să nu se mai realizeze, "datorită" vârstei înaintate şi stării de sănătate precare.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici