Handbalista Andreea Nica, decedată în accidentul de la Clinceni, va fi înmormântată joi, la Slobozia

Sicriul cu trupul neînsufleţit al handbalistei Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, decedată în accidentul de la Aerodromul Clinceni, va fi depus, marţi, la Sala Sporturilor din municipiul Slobozia, sportiva urmând să fie înmormântată joi.

2672 afișări
Imaginea articolului Handbalista Andreea Nica, decedată în accidentul de la Clinceni, va fi înmormântată joi, la Slobozia

Handbalista Andreea Nica, decedată în accidentul de la Clinceni, va fi înmormântată joi, la Slobozia

Potrivit unui comunicat transmis, luni seară, de CSM Unirea Slobozia, clubul la care Andreea Nica a activat, sicriul cu trupul neînsufleţit al sportivei va fi depus marţi, după ora 15.00, în sala în care echipa joacă meciurile din Liga Naţională.

”Mâine, după ora 15.00, corpul neînsufleţit al Andreei Violeta Nica va fi depus la Sala Sporturilor din cadrul Complexului Sportiv Municipal Slobozia, iar joi, la ora 12.00, se va oficia slujba de înmormântare la Biserica Sf. Gheorghe (zona ANL). Toţi cei care au cunoscut-o, îndrăgit-o şi apreciat-o pe Andreea îi pot aduce un ultim omagiu”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Federaţia Română de Handbal a transmis un mesaj de condoleanţe familiei şi clubului Unirea Slobozia.

”Federaţia Română de Handbal, cu deosebit regret, a aflat de tragedia sportivei Andreea Nica, fostă componentă a loturilor de junioare şi tineret ale României, componentă de peste 15 ani a echipei CSM Unirea Slobozia. Sincere condoleanţe familiei”, se arată în comunicatul FR Handbal.

Decesul Andreei Nica a fost anunţat şi pe pagina de internet a clubului de handbal Unirea Slobozia: "Jucătoarea clubului nostru, Andreea Nica, a decedat în urma unui accident de paraşutism petrecut pe Aerodromul Clinceni. În vârstă de 27 de ani, Andreea a apărat poarta Unirii încă de la înfiinţarea echipei de handbal feminin. Dumnezeu să te odihnească în pace!".

Andreea Nica era la primul salt cu paraşuta. Sportiva se programase sâmbătă, pe ultimul loc găsit liber, ea fiind afectată şi vrând ”să să elibereze” după un meci în care victoria echipei sale a fost ratată în ultima clipă.

Accidentul de paraşutism a avut loc duminică dimineaţă, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, iar la scurt timp a făcut un salt şi Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu paraşuta, s-a apropiat prea repede de paraşuta cu care au sărit ceilalţi doi şi, în urma impactului, ar fi căzut toţi de la aproximativ 70 de metri înălţime.

Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a decedat câteva ore mai târziu, duminică după-amiază.
Instructorul de paraşutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă.

Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul Adrian Constandache avea o experienţă de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.

Andreea Nica, portar al echipei de handbal feminin CSM Unirea Slobozia, a fost campioană mondială de tineret, iar visul de a juca în prima ligă cu formaţia de club s-a împlinit în vara anului 2014.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat, luni, că ancheta în cazul accidentului de paraşutism produs duminică dimineaţă la Clinceni se face pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă şi încălcarea obligaţiilor de siguranţa zborului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici