Harghita: Promovabilitate de 22,32 % la bacalaureat, cu circa zece procente mai mare decât în 2011

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţul Harghita este de 22,32 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare cu aproximativ zece procente decât în sesiunea similară din 2011.

143 afișări

Inspectorul şcolar responsabil cu bacalaureatul în judeţul Hargita, Bartholf Hedwig, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat este de 22,32 la sută în judeţ, înainte de contestaţii.

Potrivit sursei citate, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.710 candidaţi, dintre care s-au prezentat la examen 1.375.

Un număr de 307 candidaţi au promovat examenul, în vreme ce majoritatea - 1.067 - nu au reuşit să obţină note de trecere.

Potrivit sursei citate, un candidat a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul unei probe a examenului de bacalaureat.

În sesiunea similară din 2011, promovabilitatea a fost de 12,2 la sută.

Procentul de promovare la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Harghita a fost de 30,25, înaintea depunerii contestaţiilor, fiind cel mai slab rezultat consemnat de către reprezentaţii Inspectoratului Şcolar în istoria acestui examen în judeţ, iar în urma soluţionării contestaţiilor promovabilitatea a crescut la 30,84 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici