Harta feroviară a României: trenurile care leagă marile oraşe merg cu mai puţin de 60 km/h

Trenurile care leagă marile oraşe ale ţării merg cu mai puţin de 60 km/h. Singura rută rapidă cu trenul este din Capitală spre Constanţa, unde vitezele ajung la 120 km/h, potrivit Ziarului Financiar.

789 afișări
Imaginea articolului Harta feroviară a României: trenurile care leagă marile oraşe merg cu mai puţin de 60 km/h

Harta feroviară a României: trenurile care leagă marile oraşe merg cu mai puţin de 60 km/h

La nivelul instituţiilor europene se poartă discuţii cu privire la înlocuirea rutelor aeriene pe distanţe scurte cu cele feroviare, însă în România trenul nu poate fi o alternativă.

Marile oraşe ale ţării sunt legate, pe cale feroviară, de trenuri care circulă cu viteze de sub 60 de kilometri pe oră, ceea ce face ca trenul să nu fie o opţiune atunci când e vorba de deplasarea între marile centre urbane, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Pe harta feroviară a României se distinge însă o singură rută care depăşeşte această bornă şi atinge chiar viteze de 90 până la 120 kilometri pe oră. Este vorba de ruta Bucureşti-Constanţa, unde operează atât CFR Călători, companie de stat, cât şi companii private precum Transferoviar Călători, Astra Trans Carpatic, Softrans şi Regio Călători.

Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşovul sunt legate de Capitală pe cale feroviară de rute pe care nu se poate circula cu viteză mai mare de 60 de kilometri pe oră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trenuri,
legături,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici