Horaţius Dumbravă cere preşedintelui CSM demisia de onoare

Şedinţa Plenului CSM a fost reluată după ce solicitarea de suspendare a procedurii de alegere a vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii a fost respinsă, Horaţius Dumbravă cerându-i Oanei Schmidt Hăineală să îşi dea demisia de onoare din funcţia de preşedinte al CSM.

556 afișări
Imaginea articolului Horaţius Dumbravă cere preşedintelui CSM demisia de onoare

Horaţius Dumbravă cere preşedintelui CSM demisia de onoare (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a spus că nu există noţiunea de demisie de onoare.

Horaţius Dumbravă şi Bogdan Gabor au pus în discuţia membrilor CSM o excepţie potrivit căreia o decizie care produce efecte intrând în circuitul civil poate fi revocată de organul administrativ.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a indicat în acest sens decizia Curţii Constituţionale nr. 478 din 2011, potrivit căreia o hotărâre a instanţelor poate fi revocată dacă este de ordine publică chiar dacă a intrat în circuitul civil.

Horaţius Dumbravă ceruse să fie discutat ca prim punct în şedinţa Plenului CSM solicitarea UNJR privind contestaţia faţă de decizia din 4 ianuarie prin care Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă preşedinte, precum şi suspendarea procedurii de alegere a vicepreşedintelui Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici