HORECA, salvată cu bani, nu puţini, de la UE. Reacţiile patronilor de restaurante

  • Afacerile din HORECA vor primi ajutor până la 800.000 de euro
  • Bugetul total al schemei de ajutor de stat este de 500 milioane de euro
  • În total vor fi 73.211 de beneficiari din domeniul HORECA
16601 afișări
Imaginea articolului HORECA, salvată cu bani, nu puţini, de la UE. Reacţiile patronilor de restaurante

HORECA salvată cu bani de la UE. Reacţiile patronilor de restaurante

Agentiile de turism, hotelierii si restaurantele vor fi salvaţi cu bani de la Uniunea Europeană. Patronii ar urma să primească un ajutor de maximum 800.000 de euro pe unitate. Bugetul total este estimat la 500 de milioane de euro.

„Dacă lucrul ăsta chiar se va reuşi este un ajutor foarte foarte important pentru industria noastră. După cum ştim, în România totul se implementează foarte greu, deci poate pe la vară. Din punctul nostru de vedere, pierderile sunt mai mari de 80%”, a afirmat Radu Dumitrescu, patron de restaurante din Bucureşti. 

„Acum nu ştiu, că noi am avut două restaurante. Unul funcţionează pe perioada sezonului şi unul 12 luni. Şi sunt amândouă închise în momentul de faţă. Sunt o grămadă de cheltuieli, plus o grămadă de facturi care vin, trebuie plătite. 

Totuşi este o sumă destul de mică. Totuşi bine decât nimic, tot este ceva, dar nu cred că va fi o mare salvare să zic aşa”, a spus George Ţicu, un patron de restaurant din Constanţa

Chiar dacă toţi recunosc că jumătate de miliard de euro pentru HORECA este un balon de oxigen, vine prea târziu.

„E o problemă faptul că vin foarte târziu şi operatorii vor fi nevoiţi să găsească resurse pentru următoarele 6 luni care sunt extrem de grele”, se plânge Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere.

Patronii din HORECA vor putea accesa banii europeni abia în a doua jumătate a anului 2021.

 

ROMÂNII VOR LA RESTAURANT

38% din români cred că e important să meargă la restaurant

56% dintre români obişnuiau să iasă la cafenea sau restaurant

48% dintre români ar merge mâine la restaurant respectând normele sanitare

78% din români cred restaurantele ar trebui redeschise

80% dintre respindenţi cred că HORECA ar trebui despăgubită de stat

 

Sondaj CURS/ Comandat: Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România/ Studiu efecturat în perioada 2-9 noiembrie

Eşantion: 1067 de respondenţi/ Marja de eroare +/- 3%

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici