Horeca vrea ”închidere” totală

  • Reprezentanţii HORECA din Craiova cer închiderea totală
  • Luni, aproape toate terasele din oraş au fost închise
  • În Craiova, sunt aproximativ o mie de firme în domeniul HORECA
4227 afișări
Imaginea articolului  Horeca vrea ”închidere” totală

Horeca vrea close oficial

Ştii că nu mai poţi lua masa nici măcar la terasă, dacă aceasta are vreun perete. Ei bine, proprietarii de restaurante, cafenele şi baruri din Craiova vor să pună lacătul definitiv pe uşă. 23 de antreprenori din HORECA au făcut o petiţie prin care cer Guvernului să închidă, oficial, afacerile din domeniul ospitalităţii. Doar aşa ar putea să-şi trimită angajaţii în şomaj tehnic.

Marius Bănică, proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei, spune că, anul acesta, pierderile sunt de aproape sută la sută. Aproximativ 17 mii de euro îl costă, lunar, să ţină un local deschis. Iar acum,odată cu noile restricţii, nu mai are niciun client.

Mădălina Poenaru este unul dintre antreprenorii care a semnat această petiţie. Are un restaurant cu terasă în Centrul Vechi al Craiovei.Anul acesta, n-a avut mai mult de 10 clienţi în interiorul localului.  Spera să facă ceva profit cu terasa. A investit peste 20 de mii de euro în pereţi despărţitori şi acoperiş rabatabil. Acum, a aflat că investiţia a fost în zadar.

La începutul pandemiei, Mădălina avea 13 angajaţi. Acum, odată cu instaurarea carantinei parţiale, a rămas doar cu doi. Şi cu o chirie de 2500 de euro pe care trebuie să o plătească, indiferent dacă are sau nu încasări. Şi cum nu-i sunt prea clare ultimele reglementări, a decis că e mai ieftin să închidă.

Marius Bănică, proprietar restaurant din Craiova, a declarat: “ Nu putem funcţiona cu terasă în aer liber la 7 grade ziua şi undeva la 2-3 grade, seara.Ne dorim să închidem, dar cu măsuri. Nu putem să închidem fără măsuri că asta ar presupune să închidem afacerile în care noi am investit timp şi bani.”

 Mădălina Poenaru,  proprietar restaurant din Centrul Vechi al Craiovei, a spus:” Când ne-au permis deschiderea, ne-au spus  să punem paravane. Noi am făcut-o, cu toate că abia ne-am permis, unii dintre noi.Acum, acest paravan pe care ei ni l-au cerut, este considerat perete.”

Ambianţă Mădălina printre grilaj spune:”Gata. Am închis.O să deschis în momentul în care o să aflu şi eu, oficial, dacă am voie să funcţionez sau nu. Bye!”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici