Iaht de 600 de milioane de dolari reţinut în Spania. Se presupune că este al lui Igor Sechin

Autorităţile spaniole au reţinut miercuri un iaht uriaş, numit „Crescent", despre care se crede că îi aparţine lui Igor Sechin, oligarh rus apropiat al lui Putin.

2165 afișări
Imaginea articolului Iaht de 600 de milioane de dolari reţinut în Spania. Se presupune că este al lui Igor Sechin

Vasul Crescent

Iahtul de 135 de metri lungime, descris de publicaţiile de specialitate ca fiind unul dintre cele mai mari din lume, a ajuns în Spania din Italia în noiembrie 2021, potrivit site-ului de monitorizare Marine Traffic, citat de Reuters.

Ministerul spaniol al Transporturilor, care a confirmat reţinerea, dar nu şi proprietatea, a declarat că nava a acostat în portul mediteranean Tarragona pe 2 noiembrie şi a cerut permisiunea pazei de coastă pentru a pleca pe 4 martie, dar nu a mai plecat.

Ministerul a declarat că va reţine iahtul şi va încerca să stabilească proprietarul şi dacă acesta este vizat de sancţiunile Uniunii Europene care îi vizează pe bogaţii Rusiei.

O sursă din cadrul poliţiei spaniole a declarat pentru Reuters că se crede că iahtul îi aparţine lui Igor Sechin, un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, care se află pe listele de sancţiuni ale SUA, Marii Britanii şi UE.

Un alt iaht despre care se crede că îi aparţine lui Sechin a fost confiscat de autorităţile franceze la 4 martie.

O purtătoare de cuvânt a portului de agrement din Tarragona a declarat pentru Reuters că iahtul de 135 de metri lungime a fost înregistrat pe numele unei companii non-ruse, dar a refuzat să precizeze numele.

Potrivit publicaţiei de specialitate Superyacht Fan, „Crescent”, construit în Germania, este unul dintre cele mai mari iahturi din lume şi se zvoneşte că ar fi costat peste 600 de milioane de dolari. Publicaţia spune că printre caracteristicile sale se numără un hangar pentru elicoptere şi o piscină.

Crescent este al treilea iaht legat de oligarhii ruşi reţinut de autorităţile spaniole în trei zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iaht,
spania,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici