Ialomiţianu a venit la Ministerul de Finanţe unde sunt programate noi negocieri cu sindicatele

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu a venit la minister, unde la 9.30 ar trebui să se reia negocierile cu sindicatele care vineri seară au fost blocate, liderul sindical Vasile Marica spunând că ministrul nu mai vrea să semneze actele pentru acordarea acestor drepturi.

18 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu a venit la Ministerul de Finanţe unde sunt programate noi negocieri cu sindicatele

Ialomiţianu a venit la Ministerul de Finanţe unde sunt programate noi negocieri cu sindicatele (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

La intrarea în sediul instituţiei, Ialomiţianu a spus că sindicatele doresc să se acorde stimulente pe criterii sociale.

"Este incorect, trebuie sã respectãm legea, să fie acordate pe criterii de eficienţă", a declarat ministrul de Finanţe.

El a susţinut că acordul cu FMI nu este pus în pericol de această situaţie.

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a spus, vineri noapte, că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu îşi mai recunoaşte promisiunile făcute angajaţilor care au protestat timp de două zile la Ministerul Finanţelor.

"Este un ministru incoerent şi incompetent. De şase ore ne certăm cine să primească stimulente şi cine nu", a adăugat Vasile Marica, la ieşirea din sediul Ministerului Finanţelor.

Marica a mai spus că în condiţiile în care nu a reuşit să ducă greva angajaţilor de la Ministerul Finanţelor la bun sfârşit şi să le obţină acordarea stimulentelor, îşi depune demisia, pentru că nu se mai consideră un lider care are un cuvânt de spus.

Liderul "Sed Lex" a declarat, pentru MEDIAFAX, că la discuţiile din comisie sindicaliştii propuneau anumite criterii, iar ministrul Ialomiţianu nu era de acord cu niciunul dintre acestea, motivând că nu are acordul de la premier. Marica nu a precizat ce criterii a respins Ialomiţianu.

Comisia formată din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ai sindicatelor s-a reunit, vineri dimineaţă, pentru a stabili indicatorii de performanţă după care vor fi identificaţi angajaţii care au contribuit la creşterea veniturilor bugetare şi care vor primi stimulente, discuţiile încheindu-se după mai bine de 12 ore.

Gheorghe Ialomiţianu a spus, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că, după cum a promis de la bun început, stimulentele vor fi acordate pe criterii de performanţe, nu cum au propus liderii sindicali, pe criterii sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici