Explozie la Iaşi, soldată cu rănirea unei persoane şi avarierea a 16 apartamente. Prefect Iaşi: Orice e posibil, inclusiv ca explozia să fi fost provocată de proprietarul locuinţei

O persoană a fost rănită, iar 16 apartamente au fost avariate, sâmbătă dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu. Prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a susţinut că "orice e posibil, inclusiv ca explozia să fi fost provocată de proprietarul locuinţei".

790 afișări
Imaginea articolului Explozie la Iaşi, soldată cu rănirea unei persoane şi avarierea a 16 apartamente. Prefect Iaşi: Orice e posibil, inclusiv ca explozia să fi fost provocată de proprietarul locuinţei

Explozie la Iaşi, soldată cu rănirea unei persoane şi avarierea a 16 apartamente. Prefect Iaşi: Orice e posibil, inclusiv ca explozia să fi fost provocată de proprietarul locuinţei (Imagine: Cristi Vatavu/Arhiva Mediafax Foto)

Explozia s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 5.00, într-un apartament al unui bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu.

În urma deflagraţiei, extrem de puternică, o persoană a fost rănită, suferind arsuri de gradele II şi III, aceasta fiind transportată la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

De asemenea, au fost avariate 16 apartamente din blocul respectiv, precum şi mai multe maşini parcate în zonă.

Proprietarul apartamentului din Iaşi unde s-a produs explozia a fost amendat în câteva rânduri de poliţişti pentru tulburarea liniştii publice, acesta ameninţându-şi vecinii că "o să le vină de hac", autorităţile luând în calcul varianta ca bărbatul să fi provocat intenţionat incidentul.

Prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a declarat că proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagraţia a fost amendat în câteva rânduri de către Poliţie pentru tulburarea liniştii publice.

Mai mult, potrivit prefectului, bărbatul îşi ameninţase vecinii că vor avea probleme şi că "o să le vină de hac".

"Bărbatul se află acum în spital, însă am aflat că în trecut el a avut mai multe controverse cu vecinii săi şi că a fost amendat. Oamenii din bloc mi-au spus că bărbatul i-a ameninţat că o să le vină de hac. Orice e posibil, inclusiv ca explozia să fi fost provocată de proprietarul respectiv, prin lăsarea deschisă a aragazului", a precizat prefectul Dragomir Tomaşeschi.

El a adăugat că în cursul serii de sâmbătă, la toate cele 16 apartamente avariate, vor fi montate uşi şi geamuri noi, astfel încât bunurile să fie în siguranţă.

"Asta era temerea cea mare a locatarilor, să nu li se fure din bunuri. Am discutat cu ei, i-am liniştit şi le-am spus că în câteva ore vor avea geamuri şi uşi noi. Au înţeles situaţia. Niciun locatar nu va reveni în locuinţă în această noapte. Cei mai mulţi au spus că se vor duce la rude, iar şapte dintre ei au fost deja cazaţi într-un apartament de serviciu al Poliţiei din localitatea Holboca", a mai spus prefectul.

"În prezent se fac cercetări la faţa locului, nu putem preciza cauzele exploziei", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Spiridon.

Locatarii blocului susţin că au simţit vineri seară un miros puternic de gaz în imobil şi că la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie din cadrul E.ON.

"Explozia s-a petrecut într-un apartament. Toată lumea spune că este din cauza unei centrale termice din apartamentul unui vecin. Am chemat aseară (vineri seară - n.r.) o echipă de la E.ON să facă verificări, pentru că era miros de gaz puternic. Au făcut verificări şi apoi au plecat", a declarat un locatar din blocul respectiv, al cărui apartament a fost afectat.

În urma exploziei, locatarii au fost evacuaţi, iar zona a fost împrejumuită. Totodată, zeci de locatari din blocurile învecinate au ieşit din case, speriţi de bubuitura puternică.

Reprezentanţi ai ISU, E.ON Gaz, Ambulanţei şi SMURD se află la faţa locului, iar alimentarea cu gaz metan şi curent electric a fost oprită în zonă.

Autorităţile au anunţat demararea unei anchete în acest caz, pentru a stabili cauza deflagraţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici