Igaş: România trebuie să fie pregătită oricând pentru un val de imigranţi din nordul Africii

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, că România trebuie să fie pregătită oricând pentru un eventual val de refugiaţi sau imigranţi provenind din nordul Africii.

18 afișări
Imaginea articolului Igaş: România trebuie să fie pregătită oricând pentru un val de imigranţi din nordul Africii

Igaş: România trebuie să fie pregătită oricând pentru un val de imigranţi din nordul Africii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Igaş a fost întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă la Prefectura Arad, dacă România ar face faţă unui val de imigranţi din Africa, respectiv din ţările instabile politic în ultima perioadă.

"România trebuie să fie pregătită, aşa cum şi celelalte ţări membre ale UE sunt pregătite, să primească, dacă este cazul, comunităţi sau reprezentanţi ai comunităţilor de unde astăzi vedem că sunt probleme majore, mai exact din Nordul Africii. Suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă în acele ţări, iar România trebuie să fie pregătită oricând dacă se pune problema să fim asaltaţi de imigranţi din partea de nord a Africii", a declarat Igaş.

Ministrul a spus că România poate să le asigure eventualilor refugiaţi "o anumită protecţie reglementată prin mai multe directive europene, până când problemele din acea zonă se vor soluţiona într-o formă sau alta".

Igaş a spus că în România ar putea ajunge atât refugiaţi, cât şi imigranţi ilegali.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a fost la Arad pentru o întâlnire cu autorităţile judeţene, în urma căreia a fost prezent la o conferinţă de presă la Prefectura Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici