Iliescu: Tinerii care au provocat incidentul - minţi rătăcite, folosite de elemente provocatoare

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, joi, că tinerii care au provocat incidentul de la lansarea cărţii sale reprezintă "minţi rătăcite", folosite de "elemente provocatoare" pentru a crea "diversiuni", el apreciind că este degradant că încă mai există asemenea oameni şi mentalităţi.

29 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Tinerii care au provocat incidentul - minţi rătăcite, folosite de elemente provocatoare

Iliescu: Tinerii care au provocat incidentul - minţi rătăcite, folosite de elemente provocatoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Suntem la un târg de carte, la un act de cultură. Apariţia unor elemente marginale care se dedau la asemenea provocări este pur şi simplu de neînţeles. Cine ste interesat în aşa ceva? Am înţeles răbufniri de acest fel în 1990, în anii când eram la putere. Dar acum, ce raţiune au? Am prezenat o carte referitoare la Revoluţia Română, nu este prima carte pe care o scriu, într-un cadru civilizat, dar apariţia unor asemenea oameni este degradantă pentru climatul general", a opinat Ion Iliescu.

El a arătat că nu îi ia în seamă pe tinerii care au provocat incidentul, precizând că nu ei sunt de vină, ci aceia care îi trimit să provoace, folosindu-i ca "forţă de manevră".

"Dar eu nu-i iau în semă, nu ei sunt de vină. Cineva îi trimite şi îi foloseşte ca forţă de manevră. Pentru ce? Nu ştiu", a spus Iliescu.

El a admis că aceiaşi tineri au provocat un incindent similar anul trecut, de ziua sa de naştere, la 3 martie.

"Nici nu mă interesează. Sunt nişte diversiuni, dar de slabă speţă. Nu fac cinste tinerilor care se lasă angrenaţi în asemena chestiuni. Ei se compromit ca persoane, ca oameni, ca cetăţeni, dar şi cei care îi folosesc, de asemenea. Nu înţeleg la ce le foloseşte. Este degradant că mai sunt asemenea oameni şi asemenea mentalităţi. Dar pe mine nu mă tulbură asemenea chestii", a spus Iliescu.

Întrebat ce le-ar spune tinerilor dacă ar fi faţă în faţă cu ei, Iliescu a spus: "Viaţa să-i ajute să îşi limpezească minţile, pentru că sunt minţi rătăcite şi folosite de elemente provocatoare, ca diversiuni, total degradante pentru climatul în care ar trebui să se desfăşoare asemenea manifestare de cultură. E ruşinos pentru cei care au participat, care s-au lăsat antrenaţi în aşa ceva, unii poate şi plătiţi, nu-mi dau seama".

Evenimentul de lansare a cărţii lui Ion Iliescu de la Bookfest a fost perturbat de un incident, câţiva tineri reprezentând grupul "Noii Golani", care au afişat mesaje împotriva acestuia, fiind îndepărtaţi de forţele de ordine ale complexului Romexpo, unul dintre ei fiind scos afară cu forţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici