În judeţul Ialomiţa, 12 drumuri sunt închise din cauza zăpezii

Un număr de 12 drumuri din judeţul Ialomiţa sunt închise, miercuri dimineaţă, din cauza zăpezii, iar pe DN 2, între localitatea ialomiţeană Cotorca şi municipiul Buzău, câteva sute de maşini sunt blocate în coloană, de aproximativ unsprezece ore.

408 afișări
Imaginea articolului În judeţul Ialomiţa, 12 drumuri sunt închise din cauza zăpezii

În judeţul Ialomiţa, 12 drumuri sunt închise din cauza zăpezii (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ialomiţa, inspector Daniela Salaoru, a declarat că situaţia cea mai dificilă se înregistrează pe DN 2, unde maşinile sunt blocate în coloană de aproximativ unsprezece ore.

"Pe DN 2, coloana de maşini se întinde pe o lungime de cinci kilometri. Nu am înregistrat cazuri medicale grave, dar au fost multe apeluri la 112, prin care şoferii anunţau că sunt blocaşi şi rămân fără carburant. Blocajul a fost cauzat de viscol, dar şi de tir-urile neechipate, care au derapat şi au blocat carosabilul impiedicând şi accesul maşinilor şi utilajelor de deszăpezire", a declarat, miercuri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ialomiţa.

Potrivit Poliţiei Ialomiţa, miercuri dimineaţă, la ora 06.15, din cauza poleiului şi a zăpezii abundente traficul rutier era întrerupt pe 12 drumuri naţionale, judeţene şi comunale: DN1D Urziceni - Ciorani, DN2C Amara, până la limita cu judeţul Buzău, DN2 Cotorca - Buzău, DJ 101 C Moviliţa - Dridu, DJ 214 Fierbinţi - Maia, DJ 203 Valea Măcrişului - Grindu, DJ 302 Moviliţa - Roşiori, DJ 203I Valea Măcrişului - Gârbovi, DJ 201 Borăneşti - Axintele, DJ 313 Axintele - Horia, DJ 201 Brazii - Nucii, Drumul comunal Sineşti - Livedea.

Pe toate aceste drumuri se acţionează pentru deblocare în colaborare cu reprezentanţi ai Secţiei Drumuri Naţionale Ialomiţa, precizează sursa citată.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă). Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, şoferii trebuie să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici