Atenţionare cod galben de ninsoare şi viscol

Meteorologii au emis, luni, o atenţionare meteo cod galben, prognozând că, de marţi de la prânz şi până joi la prânz, va ninge în majoritatea zonelor ţării, iar la munte va fi viscol.

75 afișări
Imaginea articolului Atenţionare cod galben de ninsoare şi viscol

Atenţionare cod galben de ninsoare şi viscol

"În intervalul menţionat va ninge în toate regiunile, urmând ca treptat să se depună strat de zăpadă în cea mai mare parte a teritoriului, iar vremea să ia aspect de iarnă", se precizează în atenţionarea meteo postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Conform textului citat, în sudul şi estul ţării, precum şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20-25 de litri pe metrul pătrat, iar vântul va prezenta sufla cu putere, viscolind şi troienind zăpada.

În sudul ţării, în Dobrogea şi Muntenia, vor fi ninsori dar şi ploi, acestea urmând ca, marţi şi miercuri, să genereze polei pe şosele, mai spun meteorologii.

Avertizarea vizează aproape toată suprafaţa României, excepţie făcând vestul ţării şi nordul extrem al Moldovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici