În Mexic, un jurnalist al ziarului „La Jornada” a fost găsit mort. Semnul distinctiv pe caretraficanţii de droguri îl lasă pe corpul victimelor

În statul mexican Nayarit, pe coasta Pacificului, ziaristul a fost dat dispărut de soţie începând de miercurea trecută.

369 afișări
Imaginea articolului În Mexic, un jurnalist al ziarului „La Jornada” a fost găsit mort. Semnul distinctiv pe caretraficanţii de droguri îl lasă pe corpul victimelor

În Mexic, un jurnalist al ziarului „La Jornada” a fost găsit mort. Semnul distinctiv pe caretraficanţii de droguri îl lasă pe corpul victimelor

Un jurnalist de la ziarul „La Jornada” din Mexic a fost găsit mort în statul mexican Nayarit, de pe coasta Pacificului. Cadavrul jurnalistului Luis Martín Sanchez Iniguez a fost găsit la periferia capitalei statului, Tepic.

Procuratura Nayarit a declarat că Iniguez, în vârstă de 59 de ani, a fost dispărut de miercuri şi a fost distribuit inclusiv un apel pentru găsirea lui. Soţia jurnalistului a anunţat dispariţia acestuia, împreună cu un computer şi cu telefonul mobil.

„Pe corpul reporterului sunt semne de violenţă, două semne scrise de mână”, au declarat procurorii într-un comunicat, dar nu au dezvăluit ce spuneau mesajele. Urmele de mână sunt adesea lăsate de cartelurile de droguri pe cadavrele victimelor.

În februarie, fotograful de ştiri José Ramiro Araujo a fost înjunghiat şi bătut până la moarte în statul Baja California, care din nordul Mexicului. Anul 2022 a fost anul cu cele mai multe decese vreodată pentru lucrătorii din sistemul media mexican, cu 15 decese.

Sanchez Iniguez a fost văzut ultima dată în Xalisco, un oraş din Nayarit legat de mult timp de contrabanda de heroină şi opiu. El este al doilea jurnalist ucis în Mexic anul acesta.

La doar două zile după ce Sanchez Iniguez a dispărut, un alt jurnalist a fost răpit în aceeaşi zonă. Jonathan Lora Ramírez a fost răpit vineri de „bărbaţi înarmaţi şi mascaţi care au ajuns la casa lui din Xalisco, au forţat uşa şi l-au luat”, au spus procurorii.

Lora Ramírez a fost găsit în viaţă şi în stare bună sâmbătă, au spus procurorii. Procuratura a declarat că un al treilea lucrător media, identificat ca Osiris Maldonado, este dat dispărut din 3 iulie. Maldonado lucra ca şi grafic designer pentru „La Jornada”. Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor „condamnă cu fermitate uciderea” jurnalistului Luis Martín Sanchez Iníguez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici