În premieră la Târgu Mureş: Peste 60 de producători participă la Ziua naţională a produselor româneşti

Circa 60 de producători locali participă, marţi, la Expoziţia agroalimentară cu vânzare de produse româneşti, care se organizează în premieră la Târgu Mureş, cu scopul de a-i sprijini pe producători şi de a-i încuraja pe consumatori să cumpere astfel de produse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

331 afișări
Imaginea articolului În premieră la Târgu Mureş: Peste 60 de producători participă la Ziua naţională a produselor româneşti

În premieră la Târgu Mureş: Peste 60 de producători participă la Ziua naţională a produselor româneşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că doar consumând produsele locale, tradiţionale, pot fi ajutaţi producătorii.

”Aş face un îndemn: marţi este Ziua produselor agroalimentare româneşti, măcar marţi să încercăm să folosim numai produse agroalimentare româneşti şi autohtone. Şi asta o spun cu litere mari, clar şi răspicat, să încercăm măcar în data de 10 octombrie să nu cumpărăm de altundeva decât de la cei care produc local”, a spus Péter Ferenc.

Expoziţia agroalimentară de produse româneşti de la Târgu Mureş va fi una cu vânzare şi se organizează de la ora 10.00 în Parcul din Piaţa Trandafirilor. La ea şi-au anunţat prezenţa circa 60 de producători locali.

Directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mureş, Ileana Guşatu, a spus, în cadrul conferinţei de presă, că obiectivul principal al acestei expoziţii este îmbunătăţirea statutului producătorului român.

”Obiectivul principal al acestei manifestări profesionale este îmbunătăţirea statului producătorului agricol român, în lanţul alimentar scurt, precum şi încurajarea consumului de produse agroalimentare locale care sunt de calitate. Rolul acestei expoziţii este de a-i sprijini pe producătorii agricoli mureşeni în a-şi promova şi desface produsele obţinute în propriile gospodării, având în vedere şi obiectivele principale ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, a spus Ileana Guşatu.

Un alt rol al expoziţiei este încurajarea consumatorului de a avea încredere şi de a opta pentru produsele locale.

Participanţii la expoziţie pot alege dintr-o gamă largă de produse, de la fructe şi legume, lactate sau brânzeturi, până la ţuică sau must.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici