În timp ce în România decesele din cauza rujeolei au ajuns la 27, Guvernul german plănuieşte să-i amendeze pe părinţii care nu îşi vaccinează copiii

Problema refuzului vaccinării copiilor nu este una cu care se confruntă doar România. Autorităţile germane au propus un proiect de lege prin care obligă grădiniţele să raporteze cazurile in care părinţii refuză să-şi vaccineze copiii, iar Guvernul german plănuieşte să-i amendeze pe părinţi cu sume care pot ajunge până la 2.500 de euro, dacă încalcă regulile impuse, scrie Gândul.

1212 afișări
Imaginea articolului În timp ce în România decesele din cauza rujeolei au ajuns la 27, Guvernul german plănuieşte să-i amendeze pe părinţii care nu îşi vaccinează copiii

Începând cu 1 iunie, Guvernul german va introduce o legislaţie privind vaccinarea obligatorie a copiilor, care îi va obliga pe părinţi să-şi vaccineze micuţii, în caz contrar aceştia urmând să primească amenzi de până la 2.500 euro. 

Noua lege va obliga reprezentanţii grădiniţelor să raporteze autorităţilor cazurile în care părinţii refuză să îşi vaccineze copiii. 

Ministrul german al Sănătăţii, Hermann Gröhe a explicat că măsurile se impun pentru creşterea ratei de vaccinare şi stoparea epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara sa. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza, luna trecută, că rujeola se răspândeşte rapid în toată Europa din cauza scăderii acoperirii vaccinale. 

În Germania, scăderea ratei de imunizare s-a produs, potrivit statisticilor, din cauza controversei legate de legătura care ar exista între vaccinare şi apariţia autismului la copii. 

„Înmulţirea deceselor cauzate de rujeolă nu trebuie tratată cu indiferenţă. Acesta este motivul pentru care înăsprim regulile legate de vaccinare”, a explicat Hermann Gröhe.

Potrivit noilor reglementări, părinţii care nu vor dovedi prin intermediul unei adeverinţe semnată de medic vaccinarea copiilor, riscă excluderea acestora din urmă din centrele de îngrijire zilnice pentru copii de pe tot teritoriul Germaniei. 

Regulile privind vaccinarea sunt înăsprite în toată Europa, după ce OMS a avertizat că nicio ţară nu este scutită de riscul de a dezvolta o epidemie, având în vedere că, oricând, o persoană bolnavă poate ajunge pe teritoriul ei. 

Cele mai multe cazuri de rujeolă sunt înregistrate în România, unde de la începutul anului 2016 au fost raportate 3.400 de cazuri de rujeolă şi 27 de decese cauzate de această boală. Ţara noastră se confruntă şi cu o lipsă de vaccinuri dintre cele incluse în schema obligatorie, cum ar fi antihepatiticul B sau ROR-ul, criză pe care autorităţile întârzie să o rezolve.

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici