În România, zeci de spitale nu au autorizaţie de incendiu. Cât de gravă este situaţia la Craiova

  • Zeci de spitale din ţară nu au autorizaţii de securitate la incendiu
  • Principala clădire a celui mai mare spital din Oltenia nu are autorizaţie de la ISU
  • Spitalele care au efectuat lucrări care au modificat structura clădirilor sunt obligate să aibă autorizaţii
522 afișări
Imaginea articolului În România, zeci de spitale nu au autorizaţie de incendiu. Cât de gravă este situaţia la Craiova

În toată România, zeci de spitale nu au autorizaţie de incendiu. Cât de gravă este situaţia la Craiova

Din 2019, toate spitalele care au peste 300 de paturi sunt obligate să aibă şi servicii pentru Situaţii de Urgenţă. Teoretic. În realitate, multe dintre aceste spitale funcţionează de ani de zile fără autorizaţii. Un exemplu este cel mai mare spital din Oltenia.

Clădirea principală a Spitalului Judeţean Craiova, un colos cu 10 etaje, construit acum 50 de ani, nu are autorizaţie de la ISU. Aici se află Clinica ATI, sălile de operaţii şi cele mai importante secţii. La începutul anului, pompierii au amendat spitalul cu  25 000 lei,însă problema tot nu a fost rezolvată, spune actualul manager al instituţiei, Laurenţiu Ivanovici. Principala problemă o reprezintă reţeaua electrică.

“Au fost executate lucrări, în urmă cu 7-8 ani în ATI. Practic, la acea dată a fost schimbată şi reţeaua electrică. Rămâne să ne convingem, în urma unui audit energetic, dacă instalaţie de energie electrică a Secţiei de Terapie Intensivă este în parametri, că respectă normele legale”, spune Laurenţiu Ivanovici, managerul SJU Craiova

55 de paturi de Terapie Intensivă sunt în clinica ATI. 24 sunt acum operaţionale în zona COVID. Iar, în urmă cu trei săptămâni, clinica ATI COVID a fost extinsă cu încă 10 paturi. Acestea nu sunt operaţionale încă pentru că nimeni nu ştie dacă reţeau electrică ar putea suporta un consum atât de mare. La lumina unei lanterne, electricienii spitalului care repară ceva la tabloul electric chiar din această zonă, ne asigură că totul este în regulă cu instalaţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici