Video INCENDIU la Baloteşti | Intervenţie de peste 14 ore: Focul ce s-a întins pe 10.000 mp nu a fost stins/ Depozitele nu aveau autorizaţie ISU/ Incendiul nu a produs o poluare semnificativă în zonă - FOTO/VIDEO

Pompierii intervin de 12 ore, acţionându-se pe tot parcursul nopţii, după ce un incendiu a izbucnit, marţi seară, la un depozit de mobilă din localitatea ilfoveană Baloteşti, flăcările cuprinzând o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi. Potrivit ISU, se văd în continuare mai multe zone în care ard stive cu diferite materiale sau elemente din structura clădirii, ceea ce face ca apa să ajungă greu la partea inferioară.

12352 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

UPDATE: 14:15 Ministerul Mediului: Incendiul din Baloteşti nu a produs o poluare semnificativă în zonă

Incendiul de marţi seară din Baloteşti nu a produs o poluare semnificativă în zonă, arată datele colectate de auto-laboratorul trimis la faţa locului de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), arată un comunicat al Ministerului Mediului, transmis MEDIAFAX.

„Poluanţii monitorizaţi cu laboratorul mobil au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, monoxid de carbon şi compuşi organici volatili. În urma datelor obţinute, s-a concluzionat că incendiul nu a produs o poluare semnificativă în zonă şi, în jurul orei 01.00, s-a dispus sistarea acţiunii de monitorizare cu auto-laboratorul. Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Baloteşti, judeţul Ilfov, se apreciază că în cursul zilei de miercuri (28 iunie), circulaţia aerului, mai ales în straturile mai înalte, se va intensifica din sector sudic, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către nord şi de dispersie”, se arată în comunicatul Ministerului Mediului.

ANPM a deplasat în, cursul serii de marţi, la Baloteşti, după izbucnirea incendiului, un auto-laborator care a prelevat probe pentru a determina compuşii chimici care s-au regăsit în norul de fum precum şi concentraţia acestora.

„De asemenea, în paralel, au fost analizate şi concentraţiile de poluanţi măsuraţi la staţia de măsurare fixă a calităţii aerului (partea Retelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii aerului) amplasată în Baloteşti. Poziţionarea auto-laboratorului s-a realizat pe direcţia vântului, în localitatea Corbeanca, la aproximativ 400 m de sursa de poluare, în dreptul celei mai apropiate case”, conform sursei citate.

În paralel, a fost făcută o inspecţie în teren, care a vizat direcţia penei de poluant. În urma datelor colectat de inspectorii de mediu, s-a contatat că fumul gros se deplasa paralel cu solul, la o înălţime destul de mare de localităţile învecinate. Mai mult decât atât, ploaia şi vântul, care au avut loc după ora 21.00, au favorizat dispersia poluanţilor în zona incendiului.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă, aflate în nordul Capitalei, pompierii intervenind inclusiv la ora transmiterii acestei ştiri. Suprafaţa afectată de incendiul din Baloteşti este la aproximatov 10.000 metri pătraţi, potrivit lui Raed Arafat. Cei care locuiesc în zonă nu au fost evacuaţi.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov susţin că depozitele nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, din 2016 până în prezent firma care le administrează fiind amendată de două ori.

UPDATE: 09.30 Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov susţin că depozitele care au luat foc marţi seara în Baloteşti nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, din 2016 până în prezent firma care le administrează fiind amendată de două ori.

"Depozitele se încadrau în categoria celor care necesită avizare. S-au făcut mai multe controale în ultimii ani", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov.

Astfel, ultimele două controale au avut loc în perioada septembrie 2016-martie 2017. Pe 26 septembrie a avut un control inopinat în urma căruia s-a dat o amendă de 17.500 lei. "După aceasta s-a semnalat că este o stare potenţială de pericol", a precizat Daniel Vasile.

Următorul control a avut loc pe 30 martie 2017, când au fost constatate 17 deficienţe, fiind dată o amendă în valoare de 15.500 lei.

"Natura deficienţelor se referea la lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, nu se asigura separarea corespondenţei între depozite, nu sunt sisteme de detecţie şi nici de stingere. O altă deficienţă importantă: erau depozitate mai multe materiale decât necesarul. Nu au fost întreprinse demersuri în ciuda controalelor, fapt ce a condus la incendiul de seara trecută. Cea mai mare parte a deficienţelor se regăsesc atât în prima notă de control, cât şi în cea de a doua", a declarat Daniel Vasile.

Reprezentanţii ISU susţin că intervenţia ar mai putea dura câteva ore, după care se va proceda la pătrunderea în spaţiul depozitelor, unde construcţiile sunt prăbuşite, pentru a putea fi descoperite toate focarele.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă, aflate în nordul Capitalei, pompierii intervenind de aproape 14 ore. Suprafaţa afectată de incendiul izbucnit marţi seară la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti este la aproximatov 10.000 metri pătraţi, potrivit lui Raed Arafat. Cei care locuiesc în zonă nu au fost evacuaţi.

Viorel Toma, preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, a declarat că rezultatele primelor analize ale aerului din Baloteşti, acolo unde s-a produs un incendiu de proporţii la două depozite, arată că nu s-au constatat depăşiri ale concentraţiei substanţelor toxice.

UPDATE 8:27  "Principala problemă este determinată de faptul că elementele componente ale clădirii s-au prăbuşit şi sub ele sunt elementele combustibile care erau depozitate. Jetul de apă nu ajunge chiar la focare. Intervenţia va continua şi astăzi. Nu mai e un pericol pentru persoanele din zonă. Sunt două hale şi o anexă a uneia dintre ele, fiecare hală compartimentată", a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE 7:53 La faţa locului sunt opt autospeciale de stingere.

Suprafaţa afectată de incendiul izbucnit marţi seară la cele două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti este la aproximativ 10.000 metri pătraţi. Cei care locuiesc în zonă nu au fost evacuaţi.

UPDATE 23:10 Agenţia de Protecţie a Mediului: Nu s-au constatat depăşiri ale concentraţiei substanţelor toxice

Viorel Toma, preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, a declarat, că rezultatele primelor analize ale aerului din Baloteşti, acolo unde s-a produs un incendiu de proporţii la două depozite, arată că nu s-au constatat depăşiri ale concentraţiei substanţelor toxice.

”În urma analizelor, nu s-au constatat depăşiri ale concentraţiei substanţelor toxice din aer care ar putea provoca afecţiuni respiratorii sau de altă natură populaţiei”, a declarat Viorel Toma, preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului.

Acesta a mai declarat că reprezentanţii agenţiei vor continua să monitorizeze calitatea aerului până la stingerea incendiului, atât în zona în care s-a produs, cât şi în cea de locuinţe.

Ministrul interimar al Mediului, Graţiela Gavrilescu, anunţa marţi seara că în locul producerii incendiului din Baloteşti a fost trimis un laborator care a prelevat probe.

Suprafaţa afectată de incendiul izbucnit marţi seară la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti a crescut la aproximatov 10.000 metri pătraţi, a declarat, pentru Mediafax, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

UPDATE 22:33 Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: Traficul aerian nu este afectat

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă că traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă nu este afectat de incendiul din localitatea Baloteşti, fumul degajat aflându-se la distanţă mare de aeroport.

”Pe aeroport sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Traficul aerian de desfăşoară normal şi nu există premisele ca acesta să fie afectat de fumul degajat incendiu”, transmite Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti .

UPDATE 22:04 Arafat: Suprafaţa afectată este în jur de 10.000 metri pătraţi. Va fi o intervenţie de durată

Suprafaţa afectată de incendiul izbucnit marţi seară la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti a crescut la aproximatov 10.000 metri pătraţi, a declarat, pentru Mediafax, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

"Incendiul începe să fie controlat, pompierii lucrează mai departe, o să fie o intervenţie de durată din cauza cantităţii care este depozitată acolo, dar incendiul începe să fie controlat", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

Prefectul judeţului Ilfov, Marius Ghincea, a precizat că până la momentul transmiterii ştirii, nicio persoană nu a fost evacuată.

UPDATE 21:55 Prefect Ilfov: Deocamdată, nicio persoană nu a fost evacuată

Nicio persoană, nici din casele din apropierea incendiului din Baloteşti şi nici din vreun centru spa din zonă, nu a fost evacuată până la momentul transmiterii ştirii, a declarat, prefectul de Ilfov, Marius Ghincea.

"Din informaţiile mele, nu a fost nimeni evacuat, nici din centrul Therme, nici măcar dintr-o casă aflată la aproximativ 300 de metri de incendiu. Suprafaţa pe care se manifestă flăcările este, cred, în jur de 7.000 de metri pătraţi, dar nu am informaţii cu exactitate până acum", a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul de Ilfov, Marius Ghincea.

Şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au precizat că locuitorii din zonă nu sunt evacuaţi, până la momentul transmiterii ştirii.

Acesta a precizat, totodată, că pe Drumul Naţional 1, aflat în apropierea incendiului, se circulă, dar îngreunat.

UPDATE 21:43 Ministrul Mediului: Au fost prelevate probe din zona incendiului. În jumătate de oră, rezultatele

Ministrul interimar al Mediului, Graţiela Gavrilescu a declarat că în zona incendiului din Baloteşti a fost trimis un laborator care a prelevat probe, în circa jumătate de oră urmând să fie anunţate rezultatele.

”Am trimis un autolaborator de la Inspectoratul Teritorial de Mediu Ilfov. Aum se deplasează spre Corbeanca, de la Baloteşti, de unde au prelevat probe. Oricum, am verificat autorizaţia de mediu şi nu există substanţe periculoase”, a declarat ministrul interimar al Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru MEDIAFAX.

Ministrul a mai spus că speră ca în circa 30 de minute să fie aibă primele rezultate.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă, aflate în Baloteşti. Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Norul de fum se putea vedea din centrul Capitalei.

UPDATE 20:39 ISU Bucureşti-Ilfov: Populaţia să rămână în locuinţe

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov le recomandă locuitorilor din apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti să rămână în locuinţe şi să închidă geamurile, să evite deplasarea în zona incendiului şi, dacă e cazul, să părăsească zona de manifestare a flăcărilor şi sa identifice locuri sigure, aerisite.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, într-o intervenţie telefonică, că o persoană care se afla într-una dintre imobile a fost evacuată şi că locuinţele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

"Una dintre hale este distrusă în totalitate, are pereţii dărâmaţi şi plafonul prăbuşit, şi se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune din interior", a precizat Daniel Vasile.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă, aflate în nordul Capitalei. Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi.

UPDATE 20:33 DSU: Aeroportul Otopeni a fost informat privind direcţia de propagare a fumului

Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti, aflat în apropierea localităţii Baloteşti, acolo unde un puternic incendiu a izbucnit la două depozite, a fost informat asupra direcţiei de propagare a fumului, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit DSU, reprezentanţii aeroportului Henri Coandă din Capitală au fost informaţi privind direcţia de propagare a fumului.

UPDATE 20:26 Arafat: Ard un depozit de mobilă şi unul de PET-uri. Deocamdată nu sunt victime

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunţat că incendiul din localitatea ilfoveană Baloteşti a cuprins un depozit de mobilă şi unul de PET-uri, neexistând victime până în acest moment.

Raed Arafat a declarat, marţi seara, că flăcările au cuprins un depozit de mobilă şi un depozit de PET-uri, pe o suprafaţă care depăşeşete 3.000 de metri şi că, până la ora transmiterii ştirii, nu există victime.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai spus că peste 10 autospeciale acţionează la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, într-o intervenţie telefonică, că o persoană care se afla într-una dintre imobile a fost evacuată şi că locuinţele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

"Una dintre hale este distrusă în totalitate, are pereţii dărâmaţi şi plafonul prăbuşit, şi se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune din interior", a precizat Daniel Vasile.

Pompierii acţionează la o distanţă de 50-70 de metri.

UPDATE 19:59 ISU: Sunt afectate două depozite pe 3.000 de metri pătraţi

Incendiul izbucnit în localitatea ilfoveană Baloteşti s-a propagat la două depozite de mase plastice, flăcările cuprinzând o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Focul a cuprins două depozite de mase plastice, pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov.

Incendiul a izbucnit la un depozit de mobilă de pe strada Republicii din localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov.

La faţa locului, au fost trimise şapte autospeciale şi o autoscară.

Angajaţii ISU Bucureşti Ilfov au anunţat iniţial că este vorba despre un depozit de mobilă, existând risc de propagare.

La ora transmiterii ştirii, nu există informaţii despre victime.


Incendiul a izbucnit la un depozit de mobilă de pe strada Republicii din localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov.

La faţa locului, au fost trimise şapte autospeciale după ce focul s-a extins pe o suprafaţă de peste o mie de metri pătraţi.

Angajaţii ISU Bucureşti Ilfov au cerut date legate de natura materialelor depozitate, anunţând ulterior că este vorba despre piese de mobilier, iar riscul de propagare este mare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici