Video INCENDIU de amploare într-o pădure de pin din Dâmboviţa: Zeci de hectare, ameninţate | VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, într-o pădure de pin dintre comunele Buciumeni şi Pietroşiţa, aproape 50 de pompieri şi voluntari intervenind pentru stingerea flăcărilor ce ameninţă zeci de hectare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

929 afișări

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Eduard Telea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe un deal, între comunele Buciumeni şi Pietroşiţa, la o pădure de pin.

Accesul este unul greoi în zonă, fiind trimişi pentru stingerea flăcărilor 17 pompieri care s-au deplasat pe jos până în vârful dealului, alături de 20 de lucrători de la ocolul silvic şi 12 voluntari.

“Se intervine cu mijloace de primă intervenţie, bătătoare, vermorele, iar colegii au şi apă în sticle. Cei de la ocolul silvic au adus şi două utilaje cu care au făcut şanţuri astfel încât focul să nu se extindă”, a declarat Telea.

Acesta a precizat că iniţial focul cuprinsese o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, însă focul s-a extins, cuprinzând câteva hectare.

Cel mai probabil, spun pompierii, cineva a dat foc la vegetaţia uscată, iar apoi focul s-a extins.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici