Incendiu de vegetaţie puternic în Munţii Leaota, zona Muntele Roşu

Un incendiu puternic a cuprins, luni, vegetaţia uscată din zona Muntelui Roşu, Vârful Ciorii (Munţii Leaota) la 1.700 metri altitudine, focul manifestându-se pe o suprafaţă de circa 100 de hectare, cu riscul de a se extinde la pădure, pentru lichidarea incendiului intervenind peste 150 de pompieri şi silvicultori.

463 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie puternic în Munţii Leaota, zona Muntele Roşu

Incendiu de vegetaţie puternic în Munţii Leaota, zona Muntele Roşu (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, suprafaţa de vegetaţie uscată cuprinsă de flăcări este situată pă teritoriul localităţii argeşene Dragoslavele, iar zona este inacesibila maşinilor de pompieri, echipele de intervenţie ajungând la locul incendiului pe jos, cale de 15 kilometri.

"Este un incendiu puternic cu risc de extindere la pădure. Incendiul a fost anunţat de dimineaţă, iar la intervenţie participă 40 de cadre de la ISU din Câmpulung Muscel şi de la Piteşti, 30 de voluntari de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Dragoslavele şi Stoeneşti şi 100 de lucrători ai ocolului silvic din zonă. Zona este inaccesibilă, este practic potecă de munte unde maşinile nu au acces, echipele de intervenţie mergând pe jos 15 kilometri. Se intervine cu bidoane cu apă şi cu lopeţi, iar echipele de intervenţie fac eforturi ca flăcările să nu ajungă şi la pădure", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Potrivit acesteia, există riscul ca incendiul să se extindă şi pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, iar reprezentanţii ISU iau în calcul să solicite un elicopter pentru a ajuta la intervenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici