Incendiu la un bloc din Suceava: O femeie a fost intoxicată cu fum şi 50 de oameni evacuaţi

Un număr de 50 de persoane au fost evacuate şi o femeie a fost intoxicată cu fum, în urma unui incendiu izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un bloc de locuinţe din oraşul sucevean Broşteni, focul fiind pus, cel mai probabil, intenţionat la un garaj şi extinzându-se apoi.

90 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un bloc din Suceava: O femeie a fost intoxicată cu fum şi 50 de oameni evacuaţi

Incendiu la un bloc din Suceava: O femeie a fost intoxicată cu fum şi 50 de oameni evacuaţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Incendiul a fost anunţat duminică noapte, în jurul orei 1.40, la faţa locului deplasându-se şapte autospeciale cu pompieri militari din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Poiana Teiului din judeţul Neamţ, dar şi lucrători de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Crucea, Broşteni şi Borca.

De asemenea, pentru stingerea flăcărilor au intervenit şi pompierii de la Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din blocul afectat de incendiu, iar o femeie în vârstă de 45 de ani s-a intoxicat cu fum, fiind transportată cu o ambulanţă la spitalul din Broşteni.

Totodată, un tânăr de 23 de ani a suferit o plagă superficială la o mână şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Incendiul a izbucnit la un garaj şi la o magazie de lemne, apoi s-a propagat la acoperişul blocului, existând pericol de extindere la blocurile învecinate, dar şi la zece garaje aflate în apropiere.

Potrivit ISU Suceava, incendiul a fost pus cel mai probabil intenţionat.

Focul a fost stins după o intervenţie a pompierilor care a durat patru ore.

În urma incendiului au fost distruşi aproximativ 300 de metri pătraţi din acoperişul blocului şi al balcoanelor de la etajul al patrulea, opt metri pătraţi de izolaţie exterioară din polistiren, garajul şi magazia de lemne pe o suprafaţă de 28 de metri pătraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici