Incendiu puternic la o societate cu profil chimic din Buzău. Muncitorii au fost evacuaţi

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineaţă, la o societate cu profil chimic din municipiul Buzău, iar muncitorii au fost evacuaţi.

1289 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la o societate cu profil chimic din Buzău. Muncitorii au fost evacuaţi

Incendiu puternic la o societate cu profil chimic din Buzău. Muncitorii au fost evacuaţi (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Incendiul a fost stins de pompieri după o intervenţie care a durat mai mult de două ore, 40 de tone de polistiren expandat fiind distruse de flăcări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sârbescu, incendiul a fost stins în jurul orei 13.00, la faţa locului fiind declanşată o anchetă pentru a se stabili cauza şi valoarea prejudiciului.

Peste 80 de pompieri de la ISU Buzău şi pompieri voluntari ai societăţii la care a izbucnit incendiul au intervenit cu nouă autospeciale şi şapte utilaje pentru lichidarea flăcărilor de la societatea Romcarbon.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău a afirmat că, din primele informaţii, în incendiu au fost distruse 40 de tone de polistiren expandat.

Flăcările au ajuns până la zece metri, iar oraşul Buzău a fost acoperit, pentru câteva zeci de minute, de un nor gros de fum.

Comisarii de la Garda de Mediu au declarat că se poate vorbi despre un accident de mediu şi despre poluarea aerului, urmând să înceapă cercetările în acest caz în cel mai scurt timp.

Incendiul de la societatea Romcarbon din municipiul Buzău a izbucnit în jurul orei 11.00, la o secţie de tăviţe din polistiren exapandat, existând riscul propagării focului şi la alte secţii.

Cei 20 de muncitori au fost evacuaţi din secţia respectivă, iar pompierii au izolat zona, fiind întreruptă alimentarea cu gaz şi curent electric pe durata intervenţiei.  

În urma izbucnirii incendiului nu au fost înregistrate victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici