INCIDENTE la poarta Palatului Cotroceni: Un grup de 20 de persoane protestează deoarece nu au fost invitate la consultări

În jur de 20 de persoane au încercat să vorbească vineri după-amiază cu preşedintele Klaus Iohannis ca să-i transmită acestuia doleanţele protestatarilor, oamenii fiind nemulţumiţi că nu se regăsesc pe lista reprezentanţilor societăţii civile care participă la consultări.

11395 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE la poarta Palatului Cotroceni: Un grup de 20 de persoane protestează deoarece nu au fost invitate la consultări

INCIDENTE la poarta Palatului Cotroceni: Un grup de 20 de persoane protestează deoarece nu au fost invitate la consultări

Alexandru Căutiş este unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii care nu a fost invitat la consultările de la Cotroceni. El s-a arătat nemulţumit de felul în care Administraţia Prezidenţială a întocmit lista participanţilor la consultări.

"Sunt aici doar ONG-uri clasice, niciunul dintre aceşti oameni nu a stat în Piaţa Universităţii", a susţinut Alexandru Căutiş.

Rafael, fostul solist al trupei Iris, a venit la Palatul Cotroceni, deşi a declarat că nu vrea să participe la consultări şi a transmis faptul că protestatarii din Piaţa Universităţii au stabilit joi seară că nu vor avea niciun reprezentant la consultările de la Cotroceni.

Rafael a îmbrâncit un reprezentant al unui ONG care a venit la Cotroceni spunând că reprezintă protestatarii din Piaţa Universităţii, cântăreţul acuzându-l pe acesta că nu a luat parte la protest şi că a venit la Cotroceni doar să vorbească în numele său.

Oamenii care au venit să vorbească cu preşedintele Iohannis şi nu s-au regăsit pe lista invitaţilor au afirmat că au tot sunat în cursul acestei zile la Palatul Cotroceni să li se spună dacă lista s-a întocmit, care sunt participanţii şi care au fost criteriile pe baza cărora s-au formulat invitaţiile la consultaţii.

Oamenii au fost nemulţumiţi că nimeni din Administraţia Prezidenţială nu le-a răspuns, iar cei care au reuşit să intre în contact cu funcţionarii de la Cotroceni au fost dezamăgiţi de faptul că nimeni nu a putut să le spună ce se întâmplă comunicându-le că nu au aceste informaţii şi nu ştiu nimic despre acest proces de selecţie.

"În România lucrului bine făcut nimeni nu ştie ce se întâmplă", spun doi bărbaţi care au venit la Palatul Cotroceni purtând haine tradiţionale. Cei doi sunt de asemenea autorii protestului generat de construirea moescheei în centrul Bucureştiului şi tot ei sunt aceia care au mers cu urechi de Micky Mouse la Palatul Victoria.

Majoritatea protestatarilor neinvitaţi au arătat că au transmis Administraţiei Prezidenţiale cereri de participare la aceste consultări şi au oferit chiar şi numerele de înregistrare pe care le-au primit.

O parte dintre ei spun că nu vor pleca de aici până nu vor fi primiţi de preşedintele Iohannis.

Printre aceştia, Rafael a spus că va rămâne la Palatul Cotroceni şi îşi propune să nu-i mai lase să intre la consultări pe aceia care nu au participat la protestele din Piaţa Universităţii, Rafael purta la gât un steag al României şi avea în mână o portavoce şi a îmbrâncit oamenii, jandarmii atrăgându-i atenţia.

Protestatarii care aşteaptă să intre la consultări şi care nu se regăsesc pe lista oficială acuză politizarea consultărilor dar şi încercarea preşedintelui Iohannis de a mima un interes pentru vocea societăţii civile.

Nicușor Dan unul dintre cei care se află pe lista oficială a invitaţilor a declarat că va propune ca la Palatul Cotroceni să se facă o tribună şi orice om care îşi va dori să ia cuvântul să-i transmită preşedintelui Iohannis într-un interval de trei minute care sunt doleanţele sale.

Nicuşor Dan a mai spus că toate opiniile care vor fi formulate de la tribună ar trebui să fie sintetizate şi abia ulterior preşedintele să ia o decizie.

Unii dintre protestatari au pancarte şi bannere cu mesajul " Strada este poporul liber, nu ONG-urile plătite de Soros", "Strada nu are lideri, liderii sunt cei care au fost în stradă" sau "Democraţia este o minciună".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici