Incidentul de la Iaşi: Dacă proiectilul ar fi explodat, amfiteatrul ar fi fost distrus

Anchetatorii incidentului de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi susţin că, dacă proiectilul folosit de atacator ar fi explodat, amfiteatrul ar fi fost distrus în totalitate şi s-ar fi produs victime, susţin surse oficiale.

1369 afișări
Imaginea articolului Incidentul de la Iaşi: Dacă proiectilul ar fi explodat, amfiteatrul ar fi fost distrus

Incidentul de la Iaşi: Dacă proiectilul ar fi explodat, amfiteatrul ar fi fost distrus

Atacatorul de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" nu a reuşit să detoneze materialul exploziv pe care îl avea asupra sa deoarece nu i-a funcţionat dispozitivul improvizat.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a activat declanşatorul, însă capsa proiectilului era deja utilizată, astfel că explozia a fost una de mică intensitate.

Surse din rândul anchetatorilor mai spun că, dacă proiectilul ar fi explodat, amfiteatrul ar fi fost distrus în totalitate şi s-ar fi produs victime.

Conform presei locale, bărbatul avea un proiectil din timpul celui de-al doilea război mondial, de dimenisunea unui pet de 1,5 litri, în jurul căruia a improvizat un trepied cu un cui care să percuteze capsa proiectilului. De asemenea, bărbatul ar fi avut într-o geantă un bidon de cinci litri cu benzină, iar în altă geantă ar fi fost găsite trei sticle de 2,5 litri fiecare, pline cu benzină.

Bărbatul care luni dimineaţă a detonat material exploziv într-o sală a Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" are schizofrenie paranoidă şi a fost internat de nouă ori la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, ultima dată în perioada martie-aprilie, afirmă managerul spitalului, Lucian Burlea.

Bărbatul se numeşte Oliver Stan. El a scris pe contul său de pe o reţea de socializare că a studiat la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică "Gheorghe Asachi", după ce a absolvit Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" şi că lucrează la "God".

Luni dimineaţă, în jurul orei 9.30, bărbatul a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electonică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, care funcţionează în Corpul A al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", unde se aflau patru cadre didactice şi 40 de studenţi din anul al patrulea care susţineau examenul de licenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici