- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.02.2023, 10:36)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
InfoCons: Gustare de post cu până la 50 de E-uri
Reprezentanţii InfoCons atrag atenţia asupra preparatelor de post, care pot conţine până la 50 de E-uri.
4018 afișări
InfoCons: Gustare de post cu până la 50 de E-uri
Conform InfoCons, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau lapte de soia şi o gumă de mestecat vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conţine până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avertismentul unui cercetător: Chatboții care simulează persoane decedate riscă să-i tulbure pe cei dragi prin „bântuiri digitale nedorite”
-
Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei: Un singur tanc a fost expus, acelaşi prezent şi anul trecut
-
Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Foişor. Medici: Este un pacient vulnerabil, dar stabil
-
Ciolacu: Unii comercianţi au scăzut gramajul, dar au lăsat preţurile la fel de mari
Reprezentanţii InfoCons susţin că în această gustare cei mai des întâlniţi aditivi alimentari (E-uri) sunt: Acidul Ascorbic (E300) – aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor, şi Acidul Citric (E330), utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Acesta este foarte solubil în apă, prin urmare poate fi adăugat şi în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri şi fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.
De asemenea, în această gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia şi suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea pe zi a unei cantităţi de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, atrag atenţia specialiştii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prăbuşirea dureroasă a celei mai fierbinţi pieţe imobiliare: birourile stau goale, spaţiile comerciale sunt pustii, iar clădirile fantomă rezidenţiale domină orizontul
Cine este antreprenorul care vrea să transforme cele mai arzătoare dorinţe ale oamenilor într-o afacere. El a creat şi vândut mai multe afaceri
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae Ceaușescu
PROSPORT.RO
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața: „Vreau să fac ceva...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe