Informare meteo de ninsori în Muntenia şi Dobrogea. De duminică, se extind în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis informare meteo, valabilă de sâmbătă de la ora 15.00, până duminică la ora 6.00, perioadă în care în Muntenia şi în Dobrogea va fi lapoviţă şi apoi ninsoare, iar de duminică aria ninsorilor se va extinde cuprinzând aproape toată ţara.

19798 afișări
Imaginea articolului Informare meteo de ninsori în Muntenia şi Dobrogea. De duminică, se extind în toată ţara

Informare meteo de ninsori în Muntenia şi Dobrogea. De duminică ninsorile se extind în toată ţara

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, aria precipitaţiilor se va extinde în sud şi sud-est; în Muntenia şi în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie şi lapoviţă la început, iar în cursul serii şi al nopţii predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4...8 cm. În zona montană, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, temporar va ninge.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis informare meteo, valabilă de sâmbătă de la ora 15.00, până duminică la ora 6.00.

Meteorologii anunţă că vântul se va intensifica în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Totodată, începând din a doua parte a zilei de duminică, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile.

UPDATE 17:53 Infotrafic: Ninge pe mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi, fără probleme de circulaţie

Ninge pe mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi, însă zăpada nu s-a depus, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română. Şi pe DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, circulaţia se desfăşoară în condiţii de ninsoare.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, sâmbătă după-amiază ninge pe mai multe artere naţionale şi autostrăzi, însă fără probleme de circulaţie.

Pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti şi A4 Ovidiu-Agigea ninge uşor, dar zăpada nu s-a depus.

Aceeaşi situaţie este şi pe DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, unde ninge normal pentru această perioadă, iar zăpada se topeşte, carosabilul este curat.

Pe DN7, în staţiunile de pe Valea Oltului, nu sunt precipitaţii, carosabilul fiind uscat.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie, să reducă viteza, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de maşina din faţă şi să nu facă depăşiri riscante.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici