Inspecţia Judiciară face verificări după ce inspectoarea Rădescu a spus că a fost nevoită să circule cu maşina DNA, pentru că la IJ nu exista autovehicul disponibil deoarece "erau la coafor"

Inspecţia Judiciară face verificări, după ce inspectoarea Elena Rădescu a afirmat că a fost nevoită să se deplaseze cu maşina de serviciu a şefei DNA, pentru că la Inspecţie nu exista niciun autovehicul disponibil deoarece „erau la coafor”, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii IJ.

1177 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară face verificări după ce inspectoarea Rădescu a spus că a fost nevoită să circule cu maşina DNA, pentru că la IJ nu exista autovehicul disponibil deoarece "erau la coafor"

Inspecţia Judiciară face verificări după ce inspectoarea Rădescu a spus că a fost nevoită să circule cu maşina DNA, pentru că la IJ nu exista autovehicul disponibil deoarece "erau la coafor"

Conform sursei citate, inspectorii judiciari verifică dacă Rădescu a comis o abatere disciplinară în urma afirmaţiilor inspectoarei care a condus echipa de control a managementului Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Surse din cadrul Inspecţiei au precizat, pentru Mediafax, că, în realitate, incidentul semnalat de Elena Rădescu nu a existat, pentru că ea nu a cerut instituţiei o maşină cu care să se deplaseze.

Elena Rădescu a declarat că nu a putut folosi maşinile instituţiei în care lucra pentru pentru că „erau la coafor”.

„La ora 15.00, pentru că acesta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data dispunerii. Adică, s-a dispus controlul pe 3 şi pe 17 trebuia să înceapă. De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puţin o lună de zile. Aici s-au acordat două săptămâni. Când s-a emis ordinul am anunţat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control, pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele. Şi atunci, la ora aceea, 14.00, 15.00, nu mai era nicio maşină de la Inspecţie. Am sunat: Doamnă, s-a emis ordinul. Şi atunci dumneaei a spus: Vă trimit o maşină să aduceţi ordinul, să văd şi eu ce pregătesc. (...) Nu am avut nicio maşină, că maşinile noastre mergeau la coafor şi nu mai ştiu unde”, a spus inspectoarea, la Antena 3.

Inspectoarea Elena Rădescu a condus echipa de control care a verificat managementul DNA. În urma acestei verificări a izbucnit un scandal care este departe de a se fi terminat.

Mai exact, echipa inspectorilor care a făcut controlul s-a divizat în două şi asta pentru că Elena Rădescu şi-a acuzat colegele că ar fi fost nepoliticoase cu procurorii anticorupţie. În replică, acestea au spus că au fost făcute presiuni.

Împotriva Elenei Rădescu este şi adjunctul Inspecţiei Judiciare, care a afirmat, la Consiliul Superior al Magistraturii, că aceasta a luat decizii care au afectat imaginea instituţiei.

„Prin atitudine, inspectorul a adus prejdicii, cu scopul decredibilizarii actului de control. (..) Pe 3 iulie, Elena Rădescu s-a deplasat la DNA fără a înştiinţa Inspecţia Judiciară. Conform procesului verbal se menţionează că s-au purtat discuţii privind desfăşurarea controlului. Regulamentul nu prevede organizarea unei astfel de întâlniri”, spunea inspectorul Gheorghe Stan.

Legat de aceleaşi verificări, DNA susţinea, într-un comunicat de presă, că Inspecţia Judiciară a lansat în spaţiul public informaţii din raportul făcut în urma controlului la această unitate de parchet, înainte ca Direcţia Naţională Anticorupţie să formuleze obiecţiuni. „Direcţia Naţională Anticorupţie îşi exprimă dezaprobarea faţă de modul în care conducerea Inspecţiei Judiciare gestionează datele conţinute într-un document provizoriu, în condiţiile în care acest document nu este unul finalizat şi nici nu a fost asumat de vreo instituţie”, conform comunicatului de presă.

Reacţia a venit după ce în spaţiul public au apărut informaţii, pe surse, privind date din raportul inspectorilor judiciari. Conform documentelor, au fost mai multe nereguli depistate în activitatea DNA, inspectorii propunând cercetarea disciplinară, dar menţinerea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Printre neregulile depistate de inspectori se numără tergiversarea anchetelor, dosare în care nu s-au făcut acte procedurale pentru o perioadă îndelungată sau redistribuirea/ repartizarea haotică a dosarelor, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici