Inspectoratul General pentru Imigrări: În primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate peste 1.700 cereri de azil

În primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate peste 1.700 cereri de azil, cei mai mulţi solicitanţi provenind din Irak, Siria, Pakistan şi Afganistan, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

216 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul General pentru Imigrări: În primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate peste 1.700 cereri de azil

IGI: În primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate peste 1.700 cereri de azil

"În primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate 1708 cereri de azil, cei mai mulţi solicitanţi provin din Irak, Siria, Pakistan şi Afganistan", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Imigrări, remis marţi MEDIAFAX.

De asemenea, au fost transferate în ţara noastră 634 de persoane, 45 din Italia şi 589 din Grecia.

Totodată, 11 persoane, beneficiare a statutului de refugiat în Turcia, au fost relocate în cadrul mecanismului de relocare extra UE.

Precizările au fost făcute în contextul în care în fiecare an, la data de 20 iunie, se celebrează Ziua Mondială a Refugiatului. Aceasta a început să fie oficiată, odată cu adoptarea de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a Rezoluţiei 55/76, din 4 decembrie 2000. Poliţiştii de imigrări, cu sprijinul ONG-urilor, organizează, la nivelul celor şase Centre de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil, competiţii sportive, ateliere de pictură, excursii, drumeţii şi alte activităţi recreative cu această ocazie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici