Interceptările din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache, atacate de avocaţi

Avocaţii judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă, au cerut, luni, anularea interceptărilor din dosar, făcute în incinta Tribunalului Bucureşti înainte de 2013 şi care le incriminau pe cele două.

223 afișări
Imaginea articolului Interceptările din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache, atacate de avocaţi

Interceptările din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache, atacate de avocaţi

Avocaţii judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache au cerut, luni, anularea interceptărilor din dosar, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional articolul de lege privind realizarea interceptărilor. Apărătorii au făcut solicitarea la Curtea de Apel Bucureşti, însă completul de judecată a decis să ia în discuţie cererea la un alt termen, având în vedere că decizia nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

Noul termen în dosarul celor două judecătoare a fost stabilit pentru data de 14 aprilie.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache au fost interceptate în incinta Tribunalului Bucureşti înainte de 2013, iar în urma probelor administrate de procurori, au fost trimise în judecată pentru trafic de influenţă, luare de mită şi organizare de grup infracţional. Procurorii au arătat, în actul de sesizarea a instanţei, că Viorica Dinu şi Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti "dorite de mituitorii sau cumpărătorii de influenţă", în cazurile în care erau învestite să judece respectivele cauze penale.

Marian Staicu este acuzat că, în perioada august 2012 - februarie 2013, prin încercări repetate de corupere a magistraţilor, a urmărit să obţină la Tribunalul Bucureşti o soluţie definitivă de punere în libertate a fratelui său, Dinel Staicu, judecat în stare de arest preventiv pentru infracţiuni asimilate corupţiei.

La 14 ianuarie 2013, dosarul a fost repartizat la Secţia II-a penală a Tribunalului Bucureşti, la completul din care făceau parte judecătoarele Dinu şi Costache. Procurorii suţin că repartizarea a fost efectuată fraudulos de magistratul Antonela Costache, pe atunci preşedinte al Secţiei Secţiei a II-a penale, care a introdus şi a modificat în sistemul ECRIS date informatice (complexitate şi parametri de timp), "fără drept (cu depăşirea limitelor autorizării), astfel încât caracterul aleatoriu al distribuirii a fost eludat, iar dosarul a fost repartizat la singurul complet care devenea în acest fel eligibil".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici